Nieuws
glasstec

Vanaf vandaag tot en met donderdag is het mogelijk de tweejaarlijkse Glasstec virtueel ‘bij te wonen’. Het nieuwe digitale netwerkplatform heeft als insteek de internationale glassector inzicht te geven in de huidige stand van de glastechniek, zowel qua productie als toepassingen. ‘De koers die we hebben ingezet is belangrijk voor de industrie. Met Glasstec VIRTUAL bieden we de mondiale glaswereld een extra contactplatform. Tot vanochtend hebben zich al meer dan 2.000 experts uit de sector aangemeld’, aldus Birgit Horn, projectdirecteur van de Glasstec. De eerste presentaties lopen vanaf vanochtend 9.00 uur.

Het had zo mooi kunnen zijn: overdag volop netwerken en informatie opdoen lopend door de acht Glasstec-hallen van Messe Düsseldorf. En dan ’s avonds het ‘netwerken’ voortzetten in de Altstad. De realiteit is anders en voor een ‘fysieke beurs’ zullen we moeten wachten tot juni van volgend jaar. De Glasstec staat dan gepland van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juni. Glasstec VIRTUAL is niet meer dan een alternatief, maar wel een welkome en goed opgezette bestaande uit drie delen: bedrijven presenteren zich in ‘Exhibition Showroom’, de ‘Conference Area’ biedt twintig lezingen en via de ‘Networking Plaza’ kunnen bezoekers en exposanten tijdens en ook na het evenement contacten leggen en onderhouden. Registreren kan hier.

Exhibition Showroom

In de Exhibition Showroom presenteren zich ongeveer 800 bedrijven. Daarnaast zijn er 65 interactieve websessies waar de exposanten virtuele bezoekers live laten kennismaken met hun bedrijven, producten en oplossingen. Klik hier om toegang te krijgen tot de websessies van exposanten. Interessant vandaag is de introductie van de DX-3, de nieuwe snelle glasprinter van Dip-tech. Sparklike houdt morgen en donderdag presentaties over het niet-destructief meten van isolatiegassen en de introductie van de Laser Portable 2.0. Hegla toont drie dagen lang de nieuwste oplossingen op het gebied van automatische sorteren van glas. A+W Software maakt duidelijk wat de voordelen zijn van het volledig geïntegreerd automatiseren van productieprocessen. Ook mobiele software-oplossingen komen deze week aan bod. Optris brengt een tool op de markt voor het meten van de kwaliteit van gehard glas. Dit webinar is donderdag om 10 uur.

Conference Area

De Conference Area biedt twintig lezingen van experts uit de industrie en wetenschap die ingaan op wereldwijde thema’s. Tijdens de conferentie zal het internationale vakpubliek online kennis kunnen maken met de laatste ontwikkelingen en trends in de glasindustrie wereldwijd. Interactie met de sprekers is mogelijk om de lezingen “hands-on” van over de hele wereld te ervaren. De eerste twee conferentiedagen worden afgesloten met de ‘Glass Association Summit’, georganiseerd door vakblad ‘Glass worldwide’. Klik hier om de conferentieruimte te openen.

Networking Plaza

Netwerken vormt een essentieel onderdeel van elke beurs – fysiek of virtueel. Bij Glasstec VIRTUAL wordt dit mogelijk gemaakt door de Matchmaking Tool. Via de Networking Plaza kunnen bezoekers en exposanten tijdens en ook na het evenement contacten leggen en onderhouden. Door te informeren naar speciale interessegebieden en uitgebreide filterfuncties kunnen nieuwe en bestaande contacten snel worden geïdentificeerd en gelegd. Na het maken van een afspraak kunnen in virtuele ruimtes persoonlijke audio- of videogesprekken tussen exposanten en klanten worden gevoerd. Klik hier voor Matchmaking voor exposanten. Klik hier voor Matchmaking voor bezoekers.

Kijk op onze site naar de video-interviews met Glasstec-directeur Birgit Horn over het uitstellen van de beurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.