Glas in Video
Glasstec
Birgit Horn, Directeur Glasstec, Messe Düsseldorf

‘Uitstel van Glasstec 2020 was de enige optie en door nu een ruime periode van acht maanden extra voorbereidingstijd te nemen, kunnen we in juni 2021 een succesvolle en veilige beurs organiseren’. Dat zegt Glasstec-directeur Birgit Horn in onderstaand online interview met Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld. Halverwege april was Horn nog overtuigd van het doorgaan van Glasstec, zoals uit ons eerste interview met haar blijkt, eveneens hieronder te vinden.

De effecten van het coronavirus hebben ook gevolgen voor Glasstec 2020. De tweejaarlijkse vakbeurs in Düsselsdorf wordt uitgesteld en vindt nu plaats van 15 tot en met 18 juni 2021. Messe Düsseldorf heeft hiervoor gekozen ‘gezien de aanhoudende onzekerheden met betrekking tot reisbeperkingen en quarantainevoorwaarden in de belangrijkste doelmarkten’. Kijk hieronder het volledige interview met Birgit Horn.

Oorspronkelijk was ’s werelds grootste vakbeurs voor de glasindustrie gepland van 20 tot 23 oktober. De nieuwe data zijn bepaald in nauwe samenwerking met de adviesraad van de beurs en betrokken partners waaronder VDMA. Eerder in mei nog riep Fenzi, producent van onder meer afdichtingsmiddelen voor isolatieglas, Glasstec op de beurs uit te stellen. Ook GIMAV, de overkoepelende organisatie van Italiaanse machinebouwers, gaf aan met haar leden niet deel te nemen aan beurzen dit jaar. Messe Düsseldorf wil voor dit jaar een digitaal platform aanbieden met als doel zo klanten en exposanten bij elkaar te brengen. De informatie van deelnemers wordt zo tijdens de oorspronkelijke beursdata aangeboden aan geïnteresseerde bezoekers. Verdere details volgen hierover binnenkort.

Interview 16 april met Glasstec-directeur Birgit Horn

Een dikke maand geleden was Birgit Horn, directeur van ’s werelds grootste glasbeurs, in gesprek met Glas in Beeld er nog van overtuigd dat de beurs door zou gaan. ‘We hebben de inschrijvingstermijn voor bedrijven een maand verlengd tot eind mei. Zo hebben ze meer tijd te overzien wat de impact van de huidige corona crisis is op hun situatie. We hebben continu contact met onze deelnemers en zien geen terugtrekkende beweging. Natuurlijk zal corona effect hebben, ook op de Glasstec, maar oktober is nog ver en ik ben er stellig van overtuigd dat we een succesvol evenement kunnen organiseren met veel deelnemers en bezoekers. Ook de anderhalve meter afstand houden van elkaar moet kunnen. We wennen er al aan in het dagelijks leven dus dat moet ook haalbaar zijn op een beurscomplex.’

Glasstec telt doorgaans circa 1.200 exposanten afkomstig uit meer dan vijftig landen, verdeeld over negen hallen waar de hele keten rond glas zich presenteert. In 2018 kwamen ruim 40.000 bezoekers op het vakevenement af, waarvan meer dan de helft van buiten Duitsland. Hoe denkt Glasstec-directeur Horn over de huidige situatie en hoe verwacht ze een volwaardig evenement te kunnen organiseren? Hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld vroeg het haar op 16 april in onderstaand videogesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.