Nieuws
glasstec

De Fenzi-groep hoopt op een uitstel van de Glasstec. ’s Werelds grootste glasbeurs staat gepland voor 20 tot en met 23 oktober in Düsseldorf. ‘Sinds de start van de beurs heeft onze groep consequent deelgenomen aan de Glasstec. We hopen echt dat de organisatoren besluiten het evenement uit te stellen. Zodra de COVID-19-crisis is opgelost, zullen we de eerste zijn die onze deelname aan een nieuw geplande Glassstec bevestigt.’ Dat zegt Alessandro Fenzi, de CEO van de Groep. Al eerder gaven Bohle afgeslankt en Guardian geheel niet deel te nemen aan de Glasstec.

Fenzi haar deelname aan beurzen in 2020 zorgvuldig geëvalueerd. ‘Pas nu, en heel voorzichtig, komen veel landen uit de lockdown’, licht Fenzi toe. ‘Maar of en hoe de pandemie aanhoudt, is onbekend. Dit is zelfs voor het einde van het jaar moeilijk te voorzien, ver na de oorspronkelijke beursdata in oktober. Onze voorkeur gaat om meerdere redenen uit naar uitstel van het evenement. Allereerst de onvoorspelbaarheid van de mogelijke ontwikkelingen in de pandemie. Daarnaast de technische planning en voorbereiding die nodig is om een dergelijk belangrijke gebeurtenis in alle veiligheid te organiseren. Vele andere beurzen zijn reeds uitgesteld en we roepen ook de Glasstec op dit te doen.’

Moeilijke beslissing

Fenzi geeft aan dat het een moeilijke beslissing was. ‘Deelname aan de show, onze persoonlijke interacties met klanten, is van cruciaal belang voor ons bedrijf. Toch kunnen we de impact van de pandemie op onze huidige operationele activiteiten niet onderschatten. We zijn van mening dat er op dit moment gewoon niet genoeg tijd is onze deelname op een dusdanige wijze vanaf nul te organiseren waarbij de veiligheid van ons team en onze zakenpartners is gewaarborgd.’

Productie doorgegaan

De Fenzi Group bestaat naast Fenzi uit de bedrijven Alu Pro, Rolltech en Tecglass. De productie van de groep en het Glass Alliance-netwerk is de afgelopen maanden afgeslankt doorgegaan waardoor het mogelijk was afnemers te blijven beleveren. Belangrijkste producten zijn afstandhouders en randafdichtingen voor isolatieglas en coatings voor onder meer spiegels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.