Nieuws
afstandhouder

Edgetech / Quanex presenteert de Super Spacer T Spacer SG. Deze flexibele afstandhouder is ontwikkeld om de duurzaamheidseigenschappen van de randafdichting van structurele beglazing en XXL ruiten te optimaliseren. De typische T-vorm van de warm edge spacer is speciaal aangepast aan de eisen van de geautomatiseerde productie van grote formaten isolatieglas.

Structurele beglazing is een blijvertje. Dit mede door de uitstekende prestaties op het gebied van thermische isolatie en levenscycluskosten. Transparante, grote geveloppervlakken zijn een groeiende trend als het gaat om duurzaam bouwen. Elke verandering, hoe klein ook, die bijdraagt ​​aan een verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van een glazen gevel is daarom welkom, aldus Edgetech.

Primaire afdichting

De primaire afdichting is van bijzonder belang bij structurele beglazing. Dit omdat UV- bestendige secundaire siliconenkitten gasdoorlatend zijn, Het primaire afdichtingsmiddel is meestal polyisobutyleen. Het butyl is geëxtrudeerd op de zijkanten van de afstandhouder en verbonden met de binnenkant van de ruit. Het heeft als taak de randafdichting gasdicht te houden en dampdiffusie in de glasspouw te voorkomen. Edgetech heeft juist hier rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van de nieuwe Super Spacer.

T-vorm afstandhouder aangepast

De buitenafmetingen van de flexibele afstandhouder zijn ongewijzigd gebleven. Het binnenste deel van de T-vorm is in vergelijking met Super Spacer Premium Plus echter vergroot. Dit om het butyleen nog beter te kunnen aanbrengen. Bij geautomatiseerde isolatieglaslijnen kan de afstandhouder bovendien nog beter op het glas worden gepositioneerd. ‘De toleranties van de afstandhouders zijn verlaagd en de robuustheid van grote meerlaagse isolatieglaseenheden zijn verder vergroot.’ Dat zegt Christoph Rubel, European Technical Manager bij Edgetech Europe. ‘Dit is met name belangrijk wanneer het gaat om grote ruitafmetingen en hoge ruitgewichten, naast de verwachte lange levensduur van gevelelementen.’

‘Warme rand-afstandhouder’

De Super Spacer T Spacer SG is een metaalvrije, op siliconen gebaseerde ‘warme rand-afstandhouder’ gemaakt van structureel schuim met een geïntegreerd droogmiddel. Belangrijke meerwaarde is een hoge thermische isolatie dankzij het lage warmtegeleidingsvermogen van 0,19 W/m2K. ‘De samenstelling van de spacer biedt volgens Rubel een verbeterd vormgeheugen. ‘Dat is erg belangrijk voor de langdurige integriteit van de randverbinding. Het elastische structuurschuim volgt de klimaatgerelateerde bewegingen van het glas en verlicht een groot deel van de belasting van de butylafdichting. Vooral in klimaatzones met zeer lage, zeer hoge of sterk fluctuerende temperaturen is dit een onschatbaar voordeel.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.