Nieuws

De Deense architect Christensen geeft tijdens een SBR-bijeenkomst zijn visie op actieve gevels. Christensen is bekend door de ontwikkeling van het Green Lighthouse in Kopenhagen.

De bijeenkomst Actieve Gevels vindt plaats op 8 oktober 2009 in het Bouwhuis te Zoetermeer. Christensen & Co heeft afgelopen voorjaar de eerste prijs gewonnen met het ontwerp dat zij samen met landschapsbureau ZUS maakten voor de Kustzone van Almere Poort. Door een langdurige samenwerking tussen gemeente en ontwikkelende belegger vast te leggen, wil de gemeente Almere in Nederland een voorbeeld zijn van duurzame stadsontwikkeling. BVR gaf in opdracht van Amvest leiding aan het team dat in acht weken een visie heeft uitgewerkt waarin bijzondere aandacht is gegeven aan leisure, kantoren, duurzaamheid, ecologie en techniek.

Het project in Almere is volgens SBR een inspirerend voorbeeld van hoe je techniek en duurzaamheid kunt combineren. Energie besparen en opwekken gaan steeds vaker samen. Reden voor kennisplatform voor de bouw SBR om de bijeenkomst rondom Actieve Gevels aan te bieden in combinatie met een tweede, middagbijeenkomst over Zonnestroom. Geïnteresseerden kunnen naar keuze beide bijeenkomsten of één van beide bezoeken. Wie beide bezoekt krijgt korting op de entreeprijs. Aanmelden kan via de website van SBR. Wie deelneemt aan beide bijeenkomsten betaalt in totaal € 292,50 in plaats van € 390,00. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen aan het ochtend- of middagprogramma deel te nemen. U betaalt dan €195,00 per persoon. Meer informatie: www.sbr.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.