Productnieuws
glasbokken

Konneksie brengt in samenwerking met Eurobok, het bedrijf van oud-Mosa directeur Wim Hekkens, een oplossing op de markt voor het vinden van glasbokken. Het bedrijf uit Rijssen is ontwikkelaar van software voor het traceren van bedrijfsmiddelen die gemakkelijk te volgen zijn op een track-en-trace dashboard. Zo ook glasbokken. Een sensor bevestigd aan de bok geeft een signaal af zodat de eigenaar van de bok kan zien waar die staat. 

‘Bedrijven zijn druk met productie, deadlines, op tijd leveren, nieuwe projectopdrachten proberen binnen te halen’, zegt Ben van der Vegt van Konneksie. En dan belt de glas- of kozijnenleverancier: “We komen de bokken ophalen, geef even de juiste locatie door waar welke bokken precies staan.” Dan begint de frustratie, want wààr precies staan wélke bokken? Staan ze nog op dezelfde plaats op de bouw waar ze geleverd zijn? Ook de chauffeur die de bokken op moet halen, is vaak zeer lang bezig om uit te zoeken waar ze te vinden zijn. De druk op de administratieve organisatie wordt zo nòg groter. Al met al zorgt dit voor vele onnodige kosten en uren, frustratie, een hoop uitzoekwerk en belwerk met uitvoerders, chauffeurs en monteurs. Ons systeem lost dit op.’

glasbokken
Ben van der Vegt

Sensor en dashboard

De oplossing die Konneksie in samenwerking met Eurobok heeft ontwikkeld, werkt eenvoudig met een sensor en een dashboard. Van der Vegt: ‘Elke sensor heeft een unieke code, bijvoorbeeld het boknummer, zodat een eigenaar precies weet waar welke bok staat. Dit scheelt een hoop frustratie en bespaart hem honderden manuren per jaar. De sensor is klein, robuust, gemakkelijk te monteren en voorzien van een sabotagebeveiliging. En onze oplossing is bruikbaar op elke smartphone.’

Eenvoudige werking

Voor een exacte uitleg vervalt Van der Vegt in een complex technisch verhaal dat weinig toevoegt aan hetgeen waar het om draait: de eenvoudige werking ervan. ‘Internet is bij iedereen bekend, maar Internet of Things misschien niet. Internet of Things verbindt apparaten, machines, zo ook glasbokken en kozijnbokken met het internet. Dit gebeurt al op zeer grote schaal wereldwijd. Doordat de bok is voorzien van de sensor van Konneksie is die ten alle tijde traceerbaar. Konneksie maakt gebruik van KPN Things. We ontwikkelen onze eigen software en maken gebruik van meerdere hardware leveranciers. We hebben reeds meerdere referenties. Bedrijven zoals Polybouw zijn hiermee reeds gestart om al hun bokken te voorzien van onze sensors. Directeur Jan Tijhof van Polybouw Aluminium, eveneens uit Rijssen, is uitermate enthousiast over de werking’, aldus Van der Vegt.

Lees hier meer over een andere oplossing, die van start-up mPty, voor het volgen en leegbeelden van glasbokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.