Nieuws
Dirk Boersma

Acht jaar terug vond het gesprek met Dirk Boersma nog plaats in de woonkamer. Aan de verbouwing van de schuur tot werkplaats achter het huis werd namelijk nog gewerkt. Naast een goed lopend schildersbedrijf, Vakwerkhuis genaamd, startte de ondernemer uit Woudenberg met de handel in glas. Hij sprak de ambitie uit groot te worden door klein te blijven. Dat lijkt gelukt: inmiddels floreert ook de glaspoot van XL Glas & Verf die vanaf het nieuwe jaar XL Glasfabriek gaat heten.

De groei is zelfs dusdanig dat via Pieterman Glastechniek een nieuwe Forel isolatieglaslijn met gasvulpers in gebruik is genomen. En continuïteit is er ook: Boersma’s zonen Gerlof en Diederick worden klaargestoomd voor een toekomstige opvolging.

Lees het volledige interview met Dirk Boersma in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (#6 – december 2020) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een proefabonnement.

1 reactie op “Dirk Boersma: ‘Forel isolatieglaslijn grote jas om in te groeien’

  1. Jan Huyser schreef:

    Nou Dirk ik ben vast ongewild medeaandeelhouder, met de Kerstdagen denk ik terug aan jou, dat je me nog genoegdoening
    Schuldig bent !! Dus voor een goed Kerst heb jij iets te doen jegensij !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.