Nieuws
Foto: Scheuten

Herstelbedrijven lopen in de praktijk vaak tegen onbegrip aan wanneer ze bij schade aan kunststof overkappingen, serres en douchecabines aangeven dat het beter is voor vlakglas te kiezen. Glas is duurzamer, krasbestendiger, beter bestand tegen hitte en eenvoudiger te reinigen dan kunststof en ook nog eens circulair. Maar acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat (lexan) zijn toch veel transparanter en goedkoper dan glas? En aan de (onder)constructie worden toch veel minder eisen gesteld dan het zwaardere glas?

Corona-schermen

In het expertwebinar van Glas in Beeld gaan we dieper in op het onderwerp ‘Glas vs kunststof’. We zetten de voors en tegens op een rij van beide materialen, behandelen de geldende normen en nemen naast overkappingen ook toepassingen als corona-schermen onder de loep. Want als het om tijdelijke oplossingen gaat zijn kuchschermen veelal van kunststof, maar wie een permanent en optimaal hygiënisch preventiemiddel wil, kiest beter voor vlakglas. Of toch niet?

Reageer op de stelling op onze homepage, denk met ons mee en geef hieronder uw mening!

Op 18 maart (12.30 uur) organiseert Glas in Beeld een expertwebinar over ‘Glas vs kunststof’ waarin we praktijkmensen en adviseurs aan het woord laten, dit webinar is gratis te volgen, aanmelden kan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.