Nieuws
Foto: Scheuten

Herstelbedrijven lopen in de praktijk vaak tegen onbegrip aan wanneer ze bij schade aan kunststof overkappingen aangeven dat het beter is voor vlakglas te kiezen. Glas is duurzamer, krasbestendiger, beter bestand tegen hitte en eenvoudiger te reinigen dan kunststof en ook nog eens circulair. Maar acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat (lexan) zijn toch veel transparanter en goedkoper dan glas? En aan de onderconstructie worden toch veel minder eisen gesteld dan het zwaardere glas?

Corona-schermen

In aankomende uitgave van Glas in Beeld gaan we dieper in op het onderwerp ‘Glas vs kunststof’. We zetten de voors en tegens op een rij van beide materialen, gaan dieper in op de geldende normen en behandelen naast overkappingen ook toepassingen als corona-schermen. Want als het om tijdelijke oplossingen gaat zijn kuchschermen veelal van kunststof, maar wie een permanent en optimaal hygiënisch preventiemiddel wil, kiest beter voor vlakglas. Of toch niet?

Reageer op de stelling op onze homepage, denk met ons mee en geef hieronder uw mening!

Op 16 of 18 maart (12.30 uur) organiseert Glas in Beeld een webinar over ‘Glas vs kunststof’ waarin we praktijkmensen en adviseurs aan het woord laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.