Productnieuws
glazen preventieschermen
Foto: AGC Glass

Preventie- of kuchschermen verminderen de kans op verspreiding van het coronavirus. Ze zijn in enkele weken gemeengoed geworden in winkels, bij balies en op scholen. Nu ook kantoren worden ingericht op ‘afstand houden’ maakt de glazen versie van het kuchscherm z’n opmars. Waar in eerste instantie veel winkels en kantoren overgingen op het installeren van plastic of plexiglas worden nu glazen preventieschermen steeds populairder. Dat heeft alles te maken met het feit dat de anderhalve meter samenleving wel eens langer kan voortduren dan in eerste instantie verwacht. 

Glazen preventieschermen duurzamer

Plastic en het krasgevoelige plexiglas hebben een tijdelijk karakter. Glas is esthetisch fraaier, veel duurzamer, goed bestendig tegen schoonmaakmiddelen en eenvoudig te recyclen. Glas kan bovendien functioneren als whiteboard. Een whiteboard is een praktisch hulpmiddel die een vergadering, brainstormsessie of werkoverleg een stuk handiger en efficiënter maakt. Gebruik je de goede stift dan kunnen ook de glazen preventieschermen beschreven worden. Net als een gewoon whiteboard kunnen de (aan)tekeningen uiteraard worden gewist. Meerdere bedrijven brengen ze inmiddels op de markt. Een snelle en modulaire oplossing voor de ‘anderhalve meter samenleving’. 

Focus AGC Glass op veiligheid

AGC Glass Europe heeft standaardschermen in veiligheidsglas ontwikkeld om de veiligheid en gezondheid te garanderen in winkels en open ruimtes in kantoren. Vergeleken met de bestaande plastic oplossingen is veiligheidsglas doorzichtiger, sterker, krasbestendiger en duurzamer. Het wordt niet wazig met de tijd door het gebruik van schoonmaakmiddelen op basis van alcohol. De panelen helpen om de sociale afstand in de werkomgeving (tussen collega’s onderling of tussen werknemers en klanten) te bewaren, waardoor ze het risico van de verspreiding van virussen zoals Covid-19 helpen inperken. Deze beschermende panelen zijn beschikbaar in gelaagd of gehard veiligheidsglas. Beide versies zijn geschikt voor winkels en recepties, de versie in gehard glas is ook beschikbaar (in blanke of matte versie) voor kantoortuinen. Ze bestaan in standaardafmetingen en worden geleverd met het bevestigingsmateriaal. Gedetailleerde product info en contactgegevens zijn beschikbaar in de product factsheets.

Focus GLAZZ op schrijfbaarheid

GLAZZ was in april de eerste met een glazen preventiescherm. GLAZZ, opgericht in 2012, is een dochteronderneming van Steinfort Glas uit Franeker. Het scherm is bestemd voor het (basis)onderwijs maar ook prima geschikt voor toepassingen in kantoren en de horeca. Dit scherm van 4 millimeter gehard veiligheidsglas is gemakkelijk en stevig te plaatsen in een L- of U-opstelling. Hiermee speelt GLAZZ op inventieve wijze in op een vraag uit de samenleving en benut tegelijkertijd de veelzijdigheid van vlakglas volledig. Het glas is veilig, krasbestendig, duurzaam, recyclebaar en heeft ‘schrijfbaarheid’ als extra toegevoegde waarde. De preventieschermen zijn beschikbaar in blank, brons en grijs getint, rondom geslepen glas. Ze worden compleet geleverd met houten glassteunen en een stift om het glas te beschrijven. De levertijd is twee tot drie dagen.

Focus Timmers op klemmen

Timmers uit Oosterhout is leverancier van glasbeslag en aanverwante glasproducten. Het accent van Timmers ligt dan ook op de klemmen van de preventieschermen. Uit de nieuwsbrief: ‘Helaas kunnen we er in deze bizarre tijd niet omheen en zullen de maatregelen tegen het coronavirus voorlopig nog blijven. Veel bedrijven en winkels openen weer langzaam hun deuren voor klanten, waarbij de gezondheid en veiligheid voor medewerkers en klanten uiteraard voorop moeten staan. Door deze klemmen te combineren met glas kunt u uw klanten snel en eenvoudig helpen om ook een veilige werkplek te creëren.’ Timmers levert maatwerk en geeft aan dat glas een luxere uitstraling heeft dan alternatieven. ‘De preventieschermen zijn ook te leveren in gekleurd glas, volledig op maat te bestellen, eventueel voorzien van een uitsparing van bijvoorbeeld een doorgeefluik. Uiteraard zijn er meerdere opties om preventieschermen te plaatsen, wij denken graag met u mee voor creatieve oplossingen’, aldus Timmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.