Nieuws
Daglicht
Foto: Velux

Nu we steeds meer binnen zitten is het belangrijker dan ooit om voldoende daglicht in onze gebouwen te krijgen. Op 11 maart organiseert NEN samen met NSVV en Dutch Daylight een kosteloos webinar waarin wordt toegelicht waarom daglicht zo belangrijk is en hoe de nieuwe bepalingsmethode werkt. Aanmelden kan hier.

Het webinar wordt georganiseerd om kennis te maken met de Nederlandse Praktijkrichtlijn over daglicht in gebouwen (NPR 4057). Deze NPR is ontwikkeld om toelichting te geven op NEN-EN 17037 ‘Daglicht in gebouwen’ (de opvolger van de huidige daglichtnorm NEN 2057). De Europese norm NEN-EN 17037 werkt met daglichtfactoren. Dit is anders, maar handiger, dan de huidige equivalente daglichtoppervlakte.

Sprekers

Twee experts op het gebied van daglicht geven tijdens het webinar actuele informatie over daglicht. Mariëlle Aarts van de TU Eindhoven licht vanuit een wetenschappelijk perspectief de effecten van daglicht op de mens toe. Gertjan Verbaan van DGMR, voorzitter van de normwerkgroep daglicht, geeft uitleg over de bepalingsmethode. Het webinar is van 13.00 tot 14.00 uur en iedereen krijgt voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Doelgroepen

Het webinar is bedoeld voor architecten, binnenhuisarchitecten lichtontwerpers en technisch adviseurs omdat daglichtfactoren nauwkeuriger zijn en visueel duidelijk maken waar de donkere en lichte plekken zijn. Projectontwikkelaars, facility managers en Arbodiensten kunnen na het webinar uitleggen welke effecten daglicht op gezondheid, productiviteit en welbevinden hebben. De gemeentelijke bouw- en woningtoezicht kan zich voorbereiden op de gelijkwaardige oplossingen met daglichtfactoren. Bovendien heeft het Ministerie van BZK-plannen om deze nieuwe methode in het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (de ‘opvolger’ van het Bouwbesluit) op te nemen. Voor TU, Hogeschool en MBO-interieuropleidingen is het interessant om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.