Nieuws
Kenniscentrum Glas

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen en huidige lockdown is het voor Kenniscentrum Glas momenteel niet mogelijk klassikale cursussen te verzorgen. Het ziet er naar uit dat het ook nog wel even gaat duren voordat dit weer kan. Vandaar dat ook het kenniscentrum is overgegaan tot het geven van online cursussen. De eerst cursus was een succes, reden om dit initiatief te continueren.

Als eerste is de cursus Basiskennis Glas online gegeven. Met twintig deelnemers is het volgens het kenniscentrum een succesvolle, goede en inhoudelijke cursus geworden. Met Zoom is een digitaal klaslokaal gecreëerd met interactie tussen docent en cursisten maar ook met cursisten onderling. 

Tevreden deelnemers

De deelnemers zijn tevreden en geven dat ook aan in de evaluatie. Zo geeft 70 procent aan nog wel een keer te willen deelnemen aan via een virtueel klaslokaal. Hieronder enkele reacties.

  • ‘Zeker goed geslaagd voor een eerste keer online’
  • ‘Zeer goede online cursus. De kwaliteit van de verbinding, beeld, gebruiksgemak, etc. was uitstekend, ik heb het stukken minder gezien bij organisaties die bekender zijn met online lesgeven’
  • ‘Goede cursusleider, lesmateriaal erg uitgebreid en fijn om ernaast te hebben. Het was gewoon piekfijn voor elkaar! Zeker weer online doen!’

Op basis van de positieve resultaten heeft Kenniscentrum Glas meerdere cursussen voor online lesgeven geschikt gemaakt en ingepland. Op de website van het kenniscentrum vindt u het cursusaanbod en kunt u inschrijven voor de online versie of de klassikale/ fysieke versie op latere termijn.

Lees ook het afscheidsinterview met Theo van der Zwaan die als directeur van Kenniscentrum Glas is opgevolgd door Roy van Leeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.