Nieuws
Theo van der Zwaan

Theo van der Zwaan heeft afscheid genomen van Kenniscentrum Glas. Hij is met pensioen en opgevolgd door Roy van Leeuwen. Van der Zwaan gaf sinds de start in 2005 leiding aan het inmiddels vijfkoppige team van het kenniscentrum. We spreken hem digitaal en als altijd neemt hij geen blad voor de mond. ’s Avonds appt hij en dat toont zijn bevlogenheid: ‘Ik was niet op mijn best vandaag. Gewoon te druk en te veel. Nou ik ben benieuwd wat je ervan maakt.’ Luister ook naar de volledige podcast met Theo van der Zwaan.

Naast het afscheidsinterview met Van der Zwaan maken we in aankomende glas in Beeld ook kennis met Van Leeuwen. Hij geeft aan dat op de winkel passen niets voor hem is. Dat komt goed uit, want de nieuwe directeur van Kenniscentrum Glas mag zijn organisatie veel meer voor het voetlicht brengen. En volgens zijn voorganger Theo van der Zwaan is hij daar geknipt voor. ‘Wie ben ik om Theo tegen te spreken?’, zegt Van Leeuwen. ‘Wij hebben een heel andere achtergrond. Theo komt uit het onderwijs en heeft sinds 2005 bij Kenniscentrum Glas een heel gezonde club opgebouwd én achtergelaten. Hij zag het als zijn missie het kennisniveau in de branche naar een hoger plan te tillen. Dat zie ik zeker ook als mijn doel. Ik heb, uiteraard, goed nagedacht voor ik hierin stapte. Wil ik dit? Het antwoord is ja. En dan ga ik ook vol gas.’

In de nieuwe Glas in Beeld (#1 – februari 2021) die deze week verschijnt, leest u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

1 reactie op “Theo van der Zwaan: ‘Mooie basis waarop Roy voort kan bouwen’

  1. Leo Oostlander schreef:

    Theo pleit voor verhoging van de veiligheid van glas in schuifpuien. Een goede zaak !
    Hierbij ervaart hij tegenwerking van het Ministerie.
    Triest om te ervaren dat ambtenaren de verbeteringen van veiligheid, een belangrijk onderdeel van het leefklimaat, tegenwerken. Waarom?
    Bij geluidsnormen wordt, helaas, dezelfde ervaring opgedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.