Productnieuws
PE-band

Köhlerwoodcap uit Rotterdam brengt een type band op de markt. Vitomount DG75 FBL3 is een dubbelzijdig klevend PE-band voor droge verlijming van isolerende beglazing en zelfdragend glas. Het band is geschikt voor het permanent bevestigen van materialen met een glad of licht oneffen oppervlak, zowel binnen als buiten. De lijmlagen verschillen per zijde zodat glas, hout en kunststof optimaal te verlijmen zijn. Een andere toepassing is het bevestigen van glas in stalen constructies of beglazing voor steel look puien en deuren. Het band is ook geschikt voor het verbinden van PVC-profielen met isolerende beglazing.

Droogbeglazing neemt volgens Bernd Cankrien, directeur van Köhlerwoodcap, weer toe bij de timmerfabrieken. ‘Dat heeft te maken met kwaliteit en gemak. Maar ook een belangrijke reden om weer over te gaan op droogbeglazing is de droogtijd van kit. Droogbeglazing versnelt het arbeidsproces. We zien dan ook veel meer mogelijkheden. Denk aan vacuümglas zoals FINEO, met als voordeel dat je geen stopverf meer nodig hebt. We doen er momenteel proeven mee. Het klopt dat beglazen zonder beglazingskit of stopverf niet voldoen aan de NPR 3577, maar die discussies lopen al langer. In dit opzicht zou de NPR uitgebreid moeten worden. We maken ons daar graag hard voor.’ 

Voordelen PE-band

Vitomount DG75 FBL3 is gecertificeerd door IFT Rosenheim en heeft volgens Köhlerwoodcap de volgende kenmerken.

  • Bijzonder hoge eindsterkte
  • Uitstekend bestand tegen veroudering, weersinvloeden en weekmakers
  • Dempt trillingen
  • Compenseert kleine oneffenheden en uitzetting door warmte
  • Gecertificeerd door IFT Rosenheim: Certificaatnummers: 15 – 000371 PR03 – 15000371 PR04

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.