Nieuws
nieuwbouwwoningen

Kenniscentrum Glas organiseert deze week een cursus voor bedrijven die glasbokken in eigendom hebben en deze zelf willen keuren. Plaats: Glasgroothandel en Glasindustrie Van Noordenne te Hardinxveld-Giessendam. Datum: vrijdag 9 april. Duur: 1 ochtend. Aanmelden kan nog steeds.

Arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan slijtage, waarbij de slijtage risico’s kan opleveren, moeten periodiek worden gekeurd. Dat is bepaald in de Arbo-wet. De overheid heeft de arbeidsmiddelen ingedeeld in zes verschillende klassen. Een deskundig persoon binnen het bedrijf mag arbeidsmiddelen in de klassen 0 t/m 2 zelf keuren. Glasbokken waarmee gehesen wordt, dienen minimaal vierjaarlijks te worden geïnspecteerd. Werkgevers en werknemers in de branche hebben dat afgesproken. Ze vallen in keuringsklasse 1 en mogen door een deskundig persoon binnen het bedrijf zelf worden gekeurd.

Zelf glasbokken keuren

Een deelnemer voldoet met het volgen van de cursus aan de eisen met betrekking tot deskundigheid. De cursus is praktijkgericht. Glasbokken worden na het korte theoretische deel daadwerkelijk geïnspecteerd. Terug op het bedrijf kan men na de cursus meteen zelf aan de slag met het keuren met behulp van handige checklisten. 

Glasbokken raken kwijt en dat brengt voor glasbedrijven hoge kosten met zich mee. Konneksie, mPty en HeronTrack hebben hier een oplossing voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.