Productnieuws
zelfsluitend hoekbeslag

Bohle gaat door met de ontwikkeling van het zelfsluitend hoekbeslag Alva EN3. De nieuwe openingsdemping, de handige bevestiging van de grondplaat en de afgeslankte vormgeving staan centraal in het geoptimaliseerde beslag voor glazen deuren, dat volgens Frank Bouwman, Vestigingsmanager Benelux, bijzonder snel te installeren is. 

‘Terwijl het eerdere model van het zelfsluitende hoekbeslag zich al onderscheidde door het feit dat er geen uitsparing in de vloer nodig is, is de montage van de bodemplaat nu nog eenvoudiger’, licht Bouwman toe. ‘Enerzijds heeft de nieuwe bodemplaat slechts twee in plaats van vier schroeven nodig met dezelfde stabiliteit. Anderzijds is de afstand tussen de wand en het eerste gat een volle 29 millimeter en biedt dus voldoende ruimte voor de boormachine. Dit wordt gevolgd door de gebruikelijke fijnafstelling van de horizontale uitlijning en de nulpositie.’

Instelbare openingsdemper

In een tweede versie van het Alva EN3 BC hoekbeslag heeft Bohle een instelbare openingsdemper geïntegreerd, ook wel Back Check genoemd. Het zorgt ervoor dat windvlagen of het krachtig opendoen van de deur veilig en zacht worden opgevangen. Dit beschermt de wand en de glazen deur en is daarom aan te bevelen voor aangrenzende wanden. De openingsdemping begint bij een openingshoek van circa 75° en is traploos instelbaar. 

Bouwman tot slot: ‘Het ontwerp van Alva is indrukwekkend. Dankzij een nieuwe, slimme insteekbevestiging heeft het beslag geen zichtbare schroeven of bevestigingspunten op de afdekkappen en bodemplaat. Zwarte inlegplaatjes, die de indruk wekken van een schaduwvoeg, benadrukken eveneens de hoogwaardige uitstraling. Alva EN3 is gecertificeerd volgens DIN EN 1154 volgens Europese normen voor een lange levensduur en uitstekende functionaliteit.’

Lees meer productinnovaties van Bohle op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.