Productnieuws
Designglas

Italiaans producent van designglas OmniDecor brengt een nieuw programma glas op de markt voor binnenwanden en binnendeuren. DecorFlou Stripes, DecorTexture Bondi, DecorFlou Design Linea en Riga 1.5 zijn vier nieuwe designs. Ze zijn gebaseerd op de ‘onweerstaanbare kracht van de rechte lijn’. 

OmniDecor biedt interieurontwerpers een breed scala aan uitgebreide en flexibele technische en esthetische oplossingen. Naast een keuze aan patronen en niveaus van transparantie en prijzen, biedt de glasproducent mogelijkheden om een project met glaswanden te personaliseren.

Designglas als stijlsymbool

Stijlsymbolen hebben de kracht om smaak en trends te beïnvloeden. Deze overtuiging ligt aan de basis van Wassily Kandinsky’s ‘Point and line to plane-studie’. Deze serie lezingen hield de kunstenaar in de jaren twintig in het Bauhaus. Kandinsky reflecteerde op de kracht van de natuur in relatie tot de essentiële elementen van vorm. De verticale lijn is zo’n essentieel element en volgens OmniDecor een echte ‘trendmarkering’ geworden. De producent uit Milaan heeft de rechte lijn in een variatie aan breedtes toegepast op glas voor scheidingswanden, deuren en douchecabines. ‘De emotionele impact wordt vergroot door de ets op het glas: door verschillende transparantieniveaus af te wisselen, kunnen originele en suggestieve gestreepte effecten worden bereikt’, aldus OmniDecor.

Ook designglas toepassen? Kijk op onze site naar de mogelijkheden die producenten bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.