Nieuws
gelaagd glas

Guardian Glass breidt haar fabriek in Ryazan, Rusland, uit met een lijn voor de productie van gelaagd glas op jumboformaat. Deze investering ondersteunt volgens Guardian de sterke groei van de regio. Dit zowel in de woning- en utiliteitsbouw als de interieursector. ‘Vanuit die sectoren neemt de vraag naar glasproducten die gericht zijn op veiligheid, beveiliging en akoestische prestaties, alsmaar toe’, aldus Guardian. De productie van gelaagd glas zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 starten.

Guardian is één van ’s werelds grootste fabrikanten van floatglas, gecoat glas en andere basisglasproducten. Met 26 floatlijnen over de hele wereld zet het concern naar eigen zeggen een natuurlijke stap voorwaarts in zijn lamineercapaciteit. Als gevolg hiervan kan Guardian Glass Russia de regio een verbeterde productmix aanbieden. SunGuard- en ClimaGuard-coatings op gelamineerd glas voor verschillende toepassingen zijn hier voorbeelden van.

Prestaties gelaagd glas

Architecten en gebouweigenaren vragen om veiligheid, natuurlijk licht en akoestische prestaties. De vraag naar gelaagd glas neemt hierdoor wereldwijd toe.

  • Veiligheid. Wanneer gelamineerd glas breekt, blijft het glas bij elkaar en ook hangen in het kader, waardoor de kans op letsel wordt verkleind.
  • Maximaal natuurlijk licht. Gelamineerd, zonwerend isolatieglas op groot formaat zorgt voor weidse uitzichten, veiligheid en beveiliging terwijl de lichttransmissie en zonnewarmte worden beheerd.
  • Akoestiek. Akoestisch gelamineerd glas helpt geluidsoverlast te verminderen.

Optimisme 

‘Deze investering illustreert ons aanhoudende optimisme en enthousiasme over de expansie van Guardian Glass in Rusland en het GOS.’ Dat zegt de Nederlander Guus Boekhoudt, Executive Vice President, Guardian Glass. ‘Dit project onderschrijft onze visie om een ​​voorkeurspartner te zijn voor onze klanten, leveranciers en werknemers op basis van wederzijds voordeel.’ Elena Rassudimova, General Manager, Guardian Glass Rusland voegt toe: ‘We waarderen de steun van onze klanten. Ook zijn we blij om onze relatie te blijven ontwikkelen door hen extra productopties aan te bieden We zijn erg trots op wat ons team en onze partners bereiken in een uitdagende omgeving.’

Lees op onze site alle berichten over Guardian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.