Nieuws
E-books Goed Fout

De adviseurs Mathijs van de Vliet en Joris van der Vleuten van Peutz Geveltechniek behandelen in Glas in Beeld glasfouten uit de praktijk en de oplossingen daarvoor. Inmiddels zijn drie E-books verschenen met alle artikelen uit deze rubriek ‘Goed Fout’: het E-Book Brandwerend glas, het E-book Glasschade en het E-Book Glastoepassingen. Online blijken de letterlijk en figuurlijk kostbare praktijkverhalen al net zo’n succes als in ons magazine. Bestel de E-books in onze webshop. Je vindt daar ook onze meest recente uitgaven. Hieronder een paar voorbeelden van behandelde cases uit de drie E-books Goed Fout.

Glas bestand tegen harde muziek?

In een uitgaanscentrum wordt sinds kort muziek geproduceerd in een ruimte die voorheen een buitenruimte was. Deze buitenruimte was rondom voorzien van vliesgevels met daarin enkel glas. De buitenruimte is recentelijk voorzien van een dak waardoor de glazen ruimte eronder binnengebied is geworden. Vanwege de grote afmetingen van deze ruiten zijn er bij bezoekers twijfels ontstaan over de sterkte van deze ruiten. Is net glas wel bestand tegen de harde muziek en veilig genoeg?

Glaslatten nagelen of schroeven?

De brandwerende prestatie van brandwerend glas wordt bepaald door de gehele constructie waarin het beglaasd is. Alle onderdelen, zoals het glas, het kozijn, de beglazingsmethode en beglazingsmaterialen, moeten op elkaar afgestemd zijn en uitgevoerd worden zoals de constructie getest is. Wordt dit niet goed uitgevoerd dan kan het kostbare brandwerende glas bij brand al na enkele minuten bezwijken. In een kantoor is twijfel over de brandwerendheid van enkele deurconstructies. Het onderzoek van Peutz bevestigt die twijfel: de glaslatten zijn genageld maar hadden geschroefd moeten zijn.

Glas met folie vervangen?

Aanleiding van het onderzoek van Peutz Geveltechniek is dat de beglazing van een kas in de afgelopen jaren zijn transparantie is gaan verliezen, witter van kleur is geworden en bepaalde planten in de kas het laatste jaar dood waren gegaan. Het vermoeden van de opdrachtgever is dat het een wel eens kan samenhangen met het ander. Moet het glas met folie van deze drukbezochte kas worden vervangen? Ja, zo blijkt uit het onderzoek van Peutz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.