Nieuws
Adelio Lattuada

Op de stand van Adelio Lattuada is deze week op de beurs VITRUM in Milaan een geautomatiseerde slijplijn te zien. Het gaat om een configuratie van twee kastenslijpmachines met robots van Knittel. We konden op onze site al eerder een reportage en video tonen van een vergelijkbare configuratie.

De slijpmachines van Adelio Lattuada zijn een begrip in de glasindustrie. Ze staan bekend om hun lange levensduur, waarbij twintig jaar niet ongebruikelijk is, en hoge slijpkwaliteit. Lattuada biedt meer dan dertig modellen aan die elk op maat kunnen worden uitgevoerd met opties naar keuze. Afgelopen jaren heeft Lattuada innovaties ontwikkeld die klanten in staat stellen om de productiviteit te verhogen met verlaging van de operationele kosten.

Adelio Lattuada en Knittel

Zo zijn samen met de Duitse machinefabrikant Knittel grote stappen gezet op het gebied van de combinatie van Lattuada slijpmachines met Kuka robots. Jan Wilbers van Füldner Machines & Service: ‘Deze combinatie van Italiaans vernuft met Duitse degelijkheid heeft geleid tot de beste geautomatiseerde oplossing in de markt met uitgekiende besturing. Indrukwekkende productiviteitscijfers zijn haalbaar: bij een slijpsnelheid van 4m/min worden slijpmeters gerealiseerd van maar liefst 375 meter per uur.’

Andere voordelen van de Lattuada/Knittel-combinatie:

  • de afmetingen van het glas worden automatisch gemeten
  • de slijpsnelheid wordt vervolgens automatisch aan deze metingen aangepast
  • de slijtage van diamant- en polijstschijven wordt automatisch gecorrigeerd
  • hoge flexibiliteit: seriegrootte van één is geen enkel probleem

Füldner Machines & Service

Füldner heeft in Duitsland en Zwitserland inmiddels meerdere geautomatiseerde slijplijnen geïnstalleerd met zowel één, twee als drie robots. Kortom: meerdere configuraties zijn mogelijk. Een voorbeeld van een dergelijke geautomatiseerde slijplijn kun je nu aan het werk zien tijdens de VITRUM. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.