Glas in Video
DeNoize

Startup DeNoize uit Delft heeft een manier bedacht om met een ‘tegentrilling van het glas’ geluid te reduceren. Ramen zijn als het gaat om het weren van geluid een zwakke schakel in de gevel. Door dikker glas toe te passen, met daartussen taaie geluidwerende folies, is het mogelijk de overlast van lawaai te dempen. Maar dergelijke glaspakketten zijn dik en zwaar. DeNoize kan met ‘normaal’ glas hetzelfde bewerkstelligen. En meer: het is zelfs mogelijk het ene soort geluid te weren, verkeerslawaai bijvoorbeeld, en het andere, fluitende vogels, binnen te laten. Je moet het horen om het te geloven.

Voor oprichter en CEO Aman Jindal van DeNoize is het opzetten van een succesvol bedrijf bevredigend, maar pas werkelijk belangrijk voor hem is het uit de wereld helpen van stress door geluidsoverlast. ‘Van alle zintuigen is het gehoor hetgeen waarop je het eerst en snelst reageert. Je lichaam staat onmiddellijk op scherp bij het horen van een sirene. Geluiden zijn overal en altijd en te veel geluid, te veel prikkels, zorgt voor stress. Op lange termijn leidt dat tot gezondheidsproblemen. Hoe mooi is het die uit de wereld te helpen.’

Video Denoize in YES!Delft

We spreken Jindal samen met Jaap van Pelt, Accountmanager regio Zuid-West van Pilkington Nederland, in het kantoor van DeNoize, gevestigd in YES!Delft. Deze startup-incubators is sinds 2005 uitgegroeid tot één van de meest succesvolle ter wereld. De meer dan 200 startups in de portfolio hebben toegang tot ‘een uniek ecosysteem’ van mentoren, experts, investeerders en corporate partners. Het citaat van Steve Jobs, groot op een blauwe muur in YES!Delft, is te lang om hier volledig uit te schrijven meer zegt ook samengevat alles: het zijn de rebellen en dwarsdenkers die het verschil maken.

Video testen prototype Pilkington

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die begin volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.