Nieuws
Industrie 4.0

Industrie 4.0 is een gevleugeld begrip waar veel glasbedrijven mee worstelen. Want hoe ver moet je gaan in digitalisering van processen? Kun je naast het effectiever maken van je productie ook onderhoud beter inplannen? Veel bedrijven maken gebruik van onafhankelijke softwareaanbieders zoals A+W. Maar ook de machinebouwers zelf beseffen dat het een belangrijke toegevoegde waarde is machines met geïntegreerde software te bieden. Zo kunnen die met elkaar, maar ook met de backoffice van de fabrikant, communiceren.

LiSEC, Glaston en Hegla waren al zo ver maar ook INTERMAC biedt nu met Sophia een platform waarop processen sneller en effectiever draaien en dat fouten reduceert. 

Industrie 4.0 tijdens VITRUM

INTERMAC introduceerde haar versie van Industrie 4.0 tijdens VITRUM in Milaan. De ondanks Corona gehouden vakbeurs is één van de belangrijkste internationale evenementen in de sector. De beurs bood een compleet overzicht van de nieuwste technologie in de wereld van glasbewerking. Intermac presenteerde machines en zusterbedrijf Diamut gereedschappen. Maar de bedrijven lieten bovenal zien hoe ze fabrieken kunnen ontwikkelen vanuit het 4.0-perspectief. Robèrt Rommers van Pieterman Glastechniek praat ons bij. Conclusie: we staan aan de vooravond van een digitale revolutie waar ook de glassector niet aan ontkomt.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.