Nieuws
Fenzi

Fenzi Group heeft de in november aangekondigde acquisitie van Advanced Glass Technologies (AGT) afgerond. Fenzi is een chemisch bedrijf in de glasverwerkende industrie en met hoofdkantoor in Italië. AGT is wereldwijd leverancier van gespecialiseerde glasemail en pasta’s van edelmetalen.

Veel glasbedrijven, ook in de Benelux, gebruiken de producten van Fenzi bij het maken van onder meer isolatieglas en spiegels. Hieronder zijn afstandshouders (Rolltech) en afdichtingskitten voor isolatieglas en spiegelverven (Duralux). In september nog bracht het bedrijf een spiegelverf op waterbasis op de markt. Met de ontwikkeling van Duralux Water Based is er volgens Fenzi nu een compleet assortiment loodvrije, verzilverende spiegelverven met extreem lage VOS-emissies beschikbaar. De overname van AGT past in de groeistrategie en maakt het voor glasbedrijven gemakkelijker hun inkoop bij één leverancier onder te brengen.

Fenzi innovatief

CEO Alessandro Fenzi is verheugd de AG-organisatie te verwelkomen bij de groep. ‘Het leiderschap van AGT op het gebied van glasglazuur voor de automobiel- en industriële sector past perfect in onze strategie om de grootste en meest complete partner voor de glasindustrie wereldwijd te zijn. Dit partnerschap brengt nieuwe innovatieve technologieën naar ons wereldwijde klantenbestand. Wij zijn van mening dat de groei van AGT onder de groep zal worden versterkt.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.