Nieuws
HEGLA
V.l.n.r. Dr. Heinrich Ostendarp (CTO), Bernhard Hötger (CEO), Jochen H. Hesselbach (algemeen directeur) en Ingolf Ripberger (COO).

De HEGLA Group, gevestigd in Beverungen Duitsland, heeft haar directieteam uitgebreid en geherstructureerd. Dit om het bedrijf op de lange termijn vooruit te helpen in overeenstemming met zijn duurzame groeistrategie. Op 1 december is Ingolf Ripberger (57) toegetreden tot de Raad van Bestuur die verder bestaat uit Jochen H. Hesselbach, Bernhard Hötger en Dr. Heinrich Ostendarp. Hegla levert machines op het gebied van onder meer glasbewerking, glasproductie en glaslogistiek.

Ripberger neemt de toezichthoudende verantwoordelijkheid op zich voor de afdelingen Productie, Technologie, Supply Chain & Human Resources. Hij werkte meer dan 25 jaar in een technische en commerciële managementfunctie voor de Saint-Gobain Group in Duitsland en ook internationaal.

Diverse functies

Bernhard Hötger, die sinds 1984 verschillende functies bij HEGLA heeft bekleed, is per 1 december de CEO van de Group geworden. Hij blijft verantwoordelijk voor Sales en Marketing en houdt toezicht op de werking van de internationale dochterondernemingen en verkoopkantoren. ‘We zijn verheugd dat we de heer Ripberger hebben ingelijfd, een professional die in de hele sector wordt erkend en bekend is met glas als materiaal en de verwerking ervan’, aldus Hötger. ‘Ook heeft hij persoonlijke ervaring met de toepassingen en oplossingen van onze groep.’

Nieuwe taakverdeling

De Raad van bestuur is qua functies en taken ook anderszins aangepast. Dr. Heinrich Ostendarp (CTO) zal zich richten op strategische en operationele productontwikkeling. De integratie en verdere ontwikkeling van de dochterondernemingen is eveneens zijn verantwoordelijkheid. Hieronder vallen de productgebieden van hardingsovens voor veiligheidsglas (TaiFin), lasertoepassingen (Boraident) en software en automatisering (HANIC).

Algemeen directeur Jochen H. Hesselbach blijft lid van de Raad van Bestuur van de Group, maar zal zich intensiever richten op zijn rol als CEO van de 100% moedermaatschappij LEWAG Holding AG. Hij zal doorgaan met de strategische afstemming en beoordeling van nieuwe aandelen of dochterondernemingen en potentiële samenwerkingsverbanden.

Gemachtigden HEGLA

De aanstelling van twee senior medewerkers als gemachtigden is een andere organisatorische aanpassing aan de groei van de onderneming. Josef Kusserow (Hoofd Productie) en Georg Dressler (Hoofd Inkoopstrategie) zijn nu gemachtigd om de HEGLA-site in Beverungen te vertegenwoordigen. CEO Hötger maakt duidelijk dat deze stap een groot vertrouwen in de capaciteiten en knowhow van dit tweetal aantoont. ‘Door deze verregaande competenties over te dragen, versterken we HEGLA verder en zetten we de koers uit voor blijvend succes in de toekomst.’

HEGLA focust op innovatie

De HEGLA Group, in 1976 opgericht door de families HEsselbach en GLAser, overschreed in 2019, het jaar vóór COVID, voor het eerst een totale omzet van € 100 miljoen. Het bedrijf verwacht verdere groei na de COVID-pandemie. Dit mede dankzij enkele overnames en deelnames. HEGLA nam in 2017 lasertoepassingsspecialist Boraident in Halle/Saale over. Sinds 2018 heeft de groep een meerderheidsbelang in softwareleverancier HANIC in Bochum-Wattenscheid (ERP- en MES-systemen). Het jaar daarop kreeg HEGLA een meerderheidsbelang in het Finse TaiFin. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige glashardingsovens voor architectonisch glas en glasbuigovens voor autoglas. HEGLA kan door deze uitbreidingen nu totaaloplossingen voor glasverwerking uit één hand aanbieden. Met de acquisities is bovendien en nog sterkere focus gezet op innovatie richting digitalisering/Industrie 4.0 en geïntegreerde productielogistiek.

Lees meer over Hegla op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.