Nieuws
brandwerend glas

Op de plaats van het oude complex aan de Parnassusweg in Amsterdam is het uitnodigende en tevens voorname nieuwe gebouw van de Rechtbank Amsterdam in gebruik genomen. Sinds mei 2021 vinden daar de eerste zittingen plaats. De rechtbank is zo ontworpen dat er een open buitenschil is ontstaan. Die is relatief vrij toegankelijk, en een compleet beveiligde binnenschil.

Het brandwerend glas van Vetrotech Saint-Gobain Benelux, uitgevoerd in de hoogwaardige classificaties EW30, EI30, EW60 alsook EI60, draagt bij aan de veiligheid van dit grootschalige complex.

Brandwerend glas

Het flonkerende functionele gebouw in het gebied van de Zuidas is ontworpen en uitgevoerd door het consortium NACH (New Amsterdam Court House). Opdrachtgever is het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De Rechtbank Amsterdam is een van de grootste van de elf rechtbanken in Nederland. Er zijn vijftig zittingszalen, ruim duizend medewerkers waaronder tweehonderd rechters en 140.000 uitspraken per jaar. De nieuwe rechtbank is een uiting van comfortabele functionele architectuur. Het gebouw is een doordachte stapeling met boven elkaar alles wat bij elkaar hoort en scheidingen van wat gescheiden moet blijven. Ook het brandwerend glas speelt daarbij een grote rol.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#6 – december 2021). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.