Nieuws
SunGuard SNX 70

Guardian Glass Europe heeft z’n SunGuard eXtraSelective-assortiment uitgebreid met Guardian SunGuard SNX 70. De drievoudig verzilverde coating combineert lichttransmissie met zonwering en thermische isolatie. Verwerkt in dubbelglas met Guardian UltraClear als tegenruit heeft het glas de volgende waarden. Een lichttransmissie van 68%, een zontoetredingsfactor van 32% en een Ug-waarde van 1,0 W/m2K. Guardian brengt dit glas als SunGuard SNX 70 Ultra op de markt. In triple glas zijn deze waarden respectievelijk 62, 30 en 0,5.

SunGuard SNX 70 biedt architecten de mogelijkheid om meer natuurlijk licht te introduceren en de energie-efficiëntie te verbeteren. Dit verhoogt het comfort van gebruikers en bewoners. Een beter welzijn is met name relevant in kantoren, de gezondheidszorg en het onderwijs.  ‘Een hoger niveau van natuurlijk licht helpt om de focus, het herstel en het leervermogen te stimuleren’, aldus Guardian.

Reflectie SunGuard SNX 70

De coating heeft volgens het concern ook hoge kwaliteiten qua reflectie. Dit zorgt voor een ‘uniforme esthetiek bij verschillende designcontouren en kijkhoeken’. De hoge transparantie van het glas betekent ook dat het uitzicht zowel van binnen als van buiten natuurgetrouw van kleur is. Andras Kovacs, Product Manager voor Commercialization bij Guardian Glass Europe, verwoordt het aldus. ‘Met een externe weerspiegeling van 13% geeft het glas gebouwen een elegant karakter en maakt het de omgeving levendiger. Architecten hebben vaak compromissen moeten sluiten over de algehele uitstraling van een gevel als het gaat om hoogwaardig glas. Nu biedt SNX 70 de perfecte balans tussen zonwering, transmissie van natuurlijk licht en een opvallend strakke esthetiek.’

Voorspannen

SNX 70 is verkrijgbaar in zowel thermisch verstrekte als geharde versies. De coating beschikt over een EPD (Environmental Product Declaration). Ook is het glas Cradle-to-Cradle gecertificeerd, conform het niveau Brons.

Guus Boekhoudt (Guardian) in video-interview: ‘Vervangingsmarkt erg belangrijk’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.