Nieuws
Cradle-to-cradle

Pilkington Nederland heeft Cradle-to-cradle certificering behaald op een breed scala van haar isolatieglasproducten. De glasproducent uit Enschede is de eerste met een zilver certificaat op de meeste samenstellingen isolatieglas. De uitreiking van het certificaat was op 24 januari.

Het Cradle-to-cradle certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Voor de certificering, moeten producten voldoen aan diverse eisen in vijf verschillende categorieën met betrekking tot gezondheid en milieuvriendelijkheid. Het gaat om veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten.

Duurzame partner

Het zilver certificaat is van toepassing op alle dubbel en triple isolatieglas combinaties met een Pilkington Optitherm S3 of Pilkington Optitherm S1A coating. Dat geldt ook voor alle Pilkington Suncool coatingen van Pilkington Nederland in combinatie met enkel of gelaagd glas. Uitzondering zijn combinaties met een zwart aluminium afstandhouder en combinaties met siliconen randafdichting. Die hebben een Cradle-to-cradle brons certificaat gekregen. Met de certificering geeft Pilkington Nederland verder vorm aan haar duurzaamheidsdoelstellingen. Dat vindt Martijn Rietveld, commercieel manager Pilkington Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om de meest duurzame partner in glasoplossingen te zijn in de markt.

Verduurzaming gebouwde omgeving

‘Pilkington Nederland heeft een duidelijke visie met betrekking tot de verduurzaming van haar processen en producten’, zegt Rietveld. ‘Glas speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Tegelijkertijd nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om tot een verlaging van onze milieu-voetafdruk te komen. We zien daarnaast steeds meer interesse en vraag naar duurzame producten en certificeringen van onze klanten. We vinden het daarom belangrijk om met Cradle-to-cradle een stap extra te zetten en gelijk voor een zilver certificaat te gaan samen met onze toeleveranciers. Hierbij bieden wij onze klanten de hoogst gewaardeerde glasproducten op dit moment vanuit het C2C perspectief.’

V.l.n.r.: Martijn Rietveld (Pilkington), Hein van Tuijl (Epea), Gerrit Maring (Pilkington) en Laurens Aveskamp (Pilkington)

NSG Group

De NSG Group is één van ’s werelds toonaangevende leverancier van glas- en beglazingssystemen op het gebied van Architectural, Automotive en Creative Technology. Architectural levert glas voor toepassingen in de bouw, de zonne-energiesector en andere sectoren. Automotive levert glas aan de OE-markt en de vervangingsmarkt (AGR). Creative Technology omvat verschillende segmenten, waaronder lenzen en lichtgeleiders voor printers en scanners en speciale glasvezelproducten zoals glaskoord voor distributieriemen en glasdeeltjes voor bijvoorbeeld het verhogen van de reflectie en duurzaamheid in verf. Pilkington Nederland is een onderdeel van de NSG Group en heeft circa 150 medewerkers. Naast de productielocatie, de verkoopvestiging en het projectbureau in Enschede zijn er vier verkoopvestigingen in het land. Deze zijn gevestigd in Heerenveen, Enschede, Amsterdam en Rotterdam. 

Lees meer over Pilkington Nederland op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.