Nieuws
Timmermans Hardglas
Erik Timmermans en René van Dijk

Timmermans Hardglas heeft een nieuwe directie. Directeur Productie & Logistiek René van Dijk is mede-eigenaar geworden en krijgt als algemeen directeur de dagelijkse leiding. Marijn Stelpstra is aan het directieteam toegevoegd. Zij is vorig jaar gestart en gaat als Coördinator Binnendienst en Supply chain de interne organisatie verder professionaliseren. DGA Erik Timmermans van het snelgroeiende bedrijf uit Hardenberg heeft hierdoor zijn handen vrij voor marketing en acquisitie.

Timmermans heeft ‘wel een paar slapeloze nachten gehad’ naar aanleiding van ‘de verschrikkelijke hoeveelheid geld die hij heeft geïnvesteerd’. Maar de investeringen van de afgelopen jaren lijken zich uit te betalen: de omzet van zijn bedrijf is in een kleine vier jaar tijd verdubbeld en de winst is verdrievoudigd.

Grote stappen gezet

‘Ik ben sinds 2018 volledig eigenaar en we hebben sinds die tijd grote stappen gezet’, zegt Timmermans. ‘Met name onze productielijnen voor isolatieglas, de volautomatische bewerkingslijn voor gehard en vele andere investeringen, zoals nieuwe software voor de automatiseringen, hebben voor grote veranderingen gezorgd. Door waar mogelijk processen te automatiseren hebben we onze groei met ongeveer hetzelfde aantal van 28 medewerkers weten te bewerkstelligen. We hebben een prachtig team met jonge mensen, maar het niveau van de organisatie moet verder omhoog. Met de komst van Marijn gaan we daaraan werken. Zij neemt een gedeelte van mijn taken en die van René over en zal het personeel gaan begeleiden in de volgende stappen qua automatisering. Een voorbeeld? We kunnen alles dashboarden vanaf afstand; dat is voor veel mensen wennen.’

Klaar voor de toekomst

Met het nieuwe directieteam bereidt Timmermans Hardglas zich voor op de toekomst. En die toekomst is ambitieus, want het familiebedrijf wil de omzet nog eens verdubbelen. ‘Dat proberen we door onze productie verder te verbeteren’, legt Timmermans uit, ‘maar ook door middel van overnamen, deelnamen en partnerschappen. Bij veel bedrijven is geen opvolging: er zijn geen kinderen of de kinderen hebben de ambitie niet. Sommige van die bedrijven kloppen bij ons aan, maar ik heb daar tot op heden geen tijd aan kunnen besteden. Nu ik mijn handen vrij heb kan ik de weg weer op en meer aandacht besteden aan mogelijke samenwerkingen. Partnerschappen die onze afzet zullen vergroten, met name op het gebied van hardglas, gehard gelaagd glas, klep-, val- en draairamen en dubbelglas. Die koppeling is belangrijk. Maar kom eens langs, dan praten we verder: je bent hier eerder geweest maar zult ons bedrijf niet meer herkennen.’

Die uitnodiging accepteren we graag en je zult in Glas in Beeld dan ook snel meer en beter kennismaken met het nieuwe directieteam en de ambities van Timmermans Hardglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.