Nieuws
glasontwerpen

Glas is een veelzijdig materiaal voor uiteenlopende toepassingen. Oók – of misschien: juist – in de architectuur. Het voegt extra mogelijkheden in het kader van kleur en uiteraard transparantie. In zijn boek ‘Innovatieve glasontwerpen in architectuur’, behandelt Mick Eekhout de bijbehorende productontwikkeling – Design & Build. Hierbij gaat hij in op het materiaal toegepast in gevels en daken. Hij behandelt ook toepassingen van koud gebogen en koud gedraaid dubbel gelamineerd glas.

Verborgen mogelijkheden glas

Veel gebouwen worden gemaakt met standaard- of systeemproducten. Er gaat echter een hele nieuwe wereld open wanneer de architect, in lijn met zijn of haar ontwerp, onderdelen ontwerpt die speciaal bij de architectonische expressie van het gebouw passen. Juist de verborgen mogelijkheden van glas zijn daarvoor een grote bron van inspiratie.

Glascomponenten ontwerpen

Mick Eekhout is technisch architect, oprichter en oud-directeur van Octatube in Delft en emeritus hoogleraar TU Delft. In zijn boek laat hij aan de hand van vele gerealiseerde voorbeelden in Nederland en daarbuiten zien hoe nieuwe glascomponenten zijn te ontwerpen. Hoe deze stap voor stap verder zijn te ontwikkelen van wilde ideeën tot gecertificeerde bouwcomponenten die het karakter van het gebouw versterken. Eekhout nam in 2015 afscheid als hoogleraar Productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.