Nieuws
Glaskeur
Richard Ackerstaf en Cor Wittekoek

Het pakket van eisen voor het Keurmerk GLAS, kortweg Glaskeur, is definitief gemaakt. Glas(herstel)bedrijven kunnen sinds november het keurmerk aanvragen. Service Glasherstel OverGelder en Melieste Glas zijn de eerste houders van Glaskeur, een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Bedrijven als GSF Glasgroep, Wimmer Groep, Den Hartog Glas, Goemaat, Emmery Groep, Tielse Glashandel, Uijenglas en Stekelenburg Glas hebben het certificaat aangevraagd.

Glaskeur is een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Het keurmerk voor het plaatsen van glas is bestemd voor bedrijven als glaszetters, glasherstellers, glasproducenten en glashandelaren. Een belangrijke meerwaarde is de aansluiting op de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (Wkb) die naar verwachting 1 juli van kracht wordt. We vragen secretaris van de Vakgroep, Cor Wittekoek, naar het hoe en waarom van het keurmerk. Ook gaan we in gesprek met directeur Richard Ackerstaf van Service Glasherstel OverGelder die nauw betrokken is geweest bij het opstellen van de kwaliteitseisen. Jan Britink, technisch inspecteur van Samenwerking Glasverzekering, was vanuit de verzekeraars betrokken bij het pakket van eisen. Willem de Bruin is coördinator bij SKG-IKOB. Dit certificeringsinstituut heeft het pakket van eisen uitgewerkt en zorgt voor de naleving ervan.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#1 – februari 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.