Nieuws
warmgebogen glas

Sedak uit Gersthofen (D) heeft zijn productiecapaciteit uitgebreid op het gebied van gebogen glas. Dankzij de ingebruikname van een nieuwe buigoven is warmgebogen glas mogelijk tot in formaten van maar liefst 3,6 x 18 meter.

De nieuwe buigoven van Sedak is ontworpen voor de serieproductie van cilindrisch gebogen, volledig gehard glas en thermisch gehard warmgebogen glas. De buiging en harding van het glas vinden plaats in één productieproces. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk de buigradius snel en nauwkeurig in te stellen, zodat glas in verschillende afmetingen snel kan snel worden geproduceerd. Afhankelijk van de breedte van het glas buigt Sedak tot een minimale radius van 1.000 millimeter.

Grote formaten

Sedak staat bekend om z’n innovatieve oplossingen in grote glasformaten. Zowel op het gebied van isoleren, lamineren als printen van glas kent het bedrijf zijn gelijke niet. Voor gebogen glas biedt Sedak eveneens een compleet spectrum in vrijwel elke vorm. Het bedrijf stemt zijn productie af op de gewenste glasafmetingen. Tot het programma behoren thermisch buigen van volledig gehard glas en thermisch versterkt glas. Daarnaast biedt Sedak ook gebogen glas in gelamineerde uitvoering tot 20 meter en koud gebogen glas voor bijna elke architecturale vrije vorm. Sedak verwerkt het glas tot veiligheidsglas en isolatieglas, maar ook gouddruk en kogelwerend glas zijn mogelijk.

Lees ook over de andere innovaties van Sedak op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.