Nieuws
gelaagd veiligheidsglas

AGC Glass Europe installeert een lamineerlijn in haar productielocatie in Osterweddingen (D). Dit met ‘het oog op de positieve zakelijke vooruitzichten voor gelaagd veiligheidsglas.’ AGC schat de investering op ruim tien miljoen euro. ‘Een investering die tegemoetkomt aan de behoeften van onze klanten’, aldus AGC. De nieuwe lamineerlijn komt naar verwachting eind 2023 in gebruik. De voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart.


De divisie Architecturaal Glas van AGC ziet een toenemende vraag naar ‘welzijn en welbevinden’ in gebouwen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar veiligheid, beveiliging, daglicht en thermisch en akoestisch comfort. Om de productiecapaciteit af te stemmen op de groeiende en meer complexe behoeften van de klanten, heeft AGC besloten te investeren in gelaagd glas. De lamineerlijn komt bewust in Duitsland. AGC hierover: ‘Duitsland is de grootste markt van de EU, waar de groeivooruitzichten voor gelaagd veiligheidsglas aanzienlijk zijn. Dit mede dankzij de onlangs geactualiseerde Duitse norm DIN 18008.’  

Gelamineerd glas

De productielocatie van AGC in Osterweddingen is strategisch gelegen in het hart van Europa. AGC specificeert dit als tussen de DACH-markten (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Centraal-Europa (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije). De nieuwe lamineerlijn zal ook helpen om het wegtransport van het bedrijf door Europa te reduceren. AGC verkleint zo haar ecologische voetafdruk verder door een besparing van 1.100 ton CO2-uitstoot per jaar.

Toegevoegde waarde

Met deze investering wordt Osterweddingen een volledig geïntegreerde productielocatie. AGC zet het basis- en extra heldere glas van de floatglaslijn om in producten met toegevoegde waarde. Dit gebeurt op de coater, op de verwerkingslijnen voor zonne-energietoepassingen en op de nieuwe lamineerlijn. Het gaat hierbij om producten uit het volledige assortiment gelaagd veiligheidsglas, van DLF’s op maat tot jumbo’s, met of zonder hoogrendement coatings.

Breed scala aan functies

‘Bij AGC laten we de klanten deel uitmaken van ons dagelijks denken, waarbij we ons richten op hun verwachtingen en behoeften.’ Dat zegt Enrico Ceriani, VP Primary Glass, AGC Glass Europe. ‘Deze strategische investering beantwoordt aan de toenemende vraag naar welzijn en welbevinden thuis, op het werk en elders. De ongeëvenaarde kracht van glas is dat het een breed scala aan functies zoals veiligheid, beveiliging, geluid en energiebesparing combineert met transparantie. Mensen voelen zich hierdoor te allen tijde verbonden met hun omgeving.’

Lees alle berichten over AGC op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.