Nieuws
Polyclose

De markt van glas-, raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek maakt zich op voor een héél bijzondere editie van Polyclose. Niet alleen omdat dit de twintigste editie is, maar ook omdat de Europese vakbeurs uitzonderlijk niet in januari maar net na de zomervakantie plaatsvindt: op 31 augustus, 1 september en 2 september. Bezoekers kunnen talrijke innovaties verwachten in Flanders Expo Gent. De toegang is gratis mits online voorregistratie en uitsluitend voor professionals.

Op Polyclose 2022 kunnen vakgenoten elkaar eindelijk weer ontmoeten, netwerken en deals afsluiten met bestaande én nieuwe partners. Als gebruikelijk worden weer 14.000 bezoekende professionals verwacht waarvan ongeveer een kwart uit Nederland. Dat maakt van Polyclose volgens de organisatie de niet te missen afspraak om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en innovaties, en om nieuwe contacten te leggen in de wereld van glas-, raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. ‘Je kan online bekijken hoe een product of techniek werkt, maar face-to-face met elkaar in gesprek gaan wint het altijd’, aldus beursorganisator Guy Martens.

Design meets technology

Er zijn weer meer dan voldoende redenen om Polyclose te bezoeken. Heel wat trouwe exposanten zullen present zijn, maar ook enkele nieuwkomers presenteren zich voor het eerst aan de markt. Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken in de bouwsector, en dat is ook op Polyclose te zien. De trend van ultraslanke profielen met grote glasoppervlakken zet zich verder door. Dat betekent een grote uitdaging op het vlak van montage, isolatie, lucht- en waterdichtheid, en zonwering. In lijn met de ontwikkeling van ‘outdoor living’ zijn terrasoverkappingen alsmaar meer in trek en maken zij volwaardig deel uit van het gebouw. Esthetiek en functionaliteit zijn daarbij steeds meer in harmonie.
Op het vlak van toegangstechniek zien we, uiteraard naast veiligheid, steeds meer aandacht voor flexibiliteit.

Software onmisbaar

Digitalisering van de sector zit in een hoge versnelling. Software is onmisbaar geworden. Met de nieuwste softwarepakketten die op Polyclose gepresenteerd zullen worden, is de fabrikant in staat om ramen, deuren en vliesgevels voor elke type en afmeting te ontwerpen, te calculeren en te produceren. Ook machinebouwers hebben hun producten de voorbije twee jaar praktisch alleen maar door middel van een 3D-presentatie kunnen tonen aan hun klanten. Martens: ‘Op Polyclose kan je de machine live bekijken. Automatische, hoogtechnologische productielijnen voor kozijnen maar ook oplossingen voor de bewerking van profielen voor terrasoverkappingen, balustrades, vliesgevels.’

Polyclose in het kort

Polyclose biedt een overzicht van alles wat open en dicht gaat aan en in de gevel, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering. De bezoekers van de vakbeurs zijn voornamelijk actief in volgende sectoren: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.

Praktisch

Locatie: Flanders Expo Gent (België) – Hal 1, 4 en 6

Data: woensdag 31 augustus, donderdag 1 en vrijdag 2 september 2022

Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag

Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be (met code)

Exposantenlijst en aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.