Nieuws
vluchtelingen

Bouwend Nederland Vakgroep GLAS is een samenwerking aangegaan met VluchtelingenWerk Nederland. Dit om statushouders op te leiden tot (assistent) glaszetter. In deze ‘proeftuin’ participeren werkgevers, arbeidscoaches en het ontmoetingsproject Bekend Maakt Bemind van VluchtelingenWerk. Ervaring met hoe de integratie van vluchtelingen in de praktijk werkt is er ook. ToekomstGroep heeft drie nieuwe medewerkers ‘in de maak’.

Werk is cruciaal voor de integratie van vluchtelingen in onze samenleving. Tegelijkertijd kampt de bouw, en de glassector al net zo, met een enorm tekort aan geschoold personeel. Hoe mooi is het als beide ‘over elkaar heen worden gelegd’ en het ene probleem het andere oplost? Met de proeftuin hebben de drie organisaties een nieuw werk-leertraject opgetuigd. Dit traject stoomt vluchtelingen met behulp van vooropleiding, praktijkervaring en certificaten klaar voor het mooie beroep glaszetter. 

ToekomstGlas werkt met vluchtelingen

ToekomstGlas uit Andijk heeft ervaring met het opleiden van en werken met vluchtelingen. Momenteel leidt het bedrijf een Syriër en Eritreeër op en is het in gesprek met een tweede Syriër. ToekomstGlas doet dat in samenwerking met VluchtelingenWerk en WerkSaam Westfriesland dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpt naar werk. Edwin van Westen is vestigingsleider bij ToekomstGlas en vertelt wat de voorwaarden zijn voor een geslaagde integratie van vluchtelingen in een team glaszetters.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#2 – april 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.