Nieuws

In de bouw wordt veel gewerkt met verschillende soorten kitten en lijmen. Dit varieert van relatief soepele siliconenkitten en acrylaatkitten tot stugge montage kitten en zelfs twee componentenlijmen. Maar hoe kies jij als professional de juiste kitspuit?

De juiste kitspuit voor lijmkit, acrylaatkit en siliconenkit

Voor het afkitten van deze kitten kan je een veel verschillende kitspuiten gebruiken. Deze kitten zijn soepel verwerkbaar. Ze zijn vak niet heel dik en hierdoor kost het niet al te veel moeite om deze uit de koker te drukken. Waar je eventueel op wil letten is dat je kitspuit een anti drup functie heeft. Dit betekent dat je handmatig de druk van de koker kan halen waardoor het niet doorstroomt als je het handvat los laat. Verder hoef je bij het verwerken van siliconen, acrylaat of een lijmkit hoef je dus minder specifiek te kijken. Kies een professionele kitspuit van profesisonele kwaliteit zodat het in ieder geval langer mee gaat. Goedkoop is namelijk duurkoop zeggen ze wel eens. Voorbeelden hiervan zijn de Irion XP Delta Antridrip en de Kroger H40+ kitspuit.

De juiste kitspuit voor een stugge high tack

Voor het afkitten van een hightack kan je niet iedere kitspuit gebruiken. Een high tack is namelijk een stugge montagekit. Het is zo dik dat het bijna klei-achtig is. Met de verkeerde kitspuit moet je dus héél hard drukken om de kit uit de koker te krijgen. Een hightack wordt vaak geleverd met een v-tuit. Uit een ‘normale’ tuit zal deze kit niet komen. Hier is het veel te dik voor. Vooral als je wat minder sterke handen hebt of je geen spierpijn wilt hebben aan het eind van de dag is het aan te raden te kiezen voor de juiste kitspuit. Ook voor deze kitten kan je kiezen voor de Irion XP Delta Antidrip en de Kroker H40+ kitspuit.

De juiste kitspuit voor een 2k kit

Als we praten over een twee componenten kit bedoelen we er één waarbij beide componenten in dezelfde koker zit. Een 2k kit die verspoten kan worden met een normale kitspuit dus. Toch kan je deze kitten niet met iedere kitspuit verspuiten. Dit heeft niet te maken met de structuur van de kit, maar met de afwerking van de koker. Het kan namelijk zijn dat tuit van zo’n koker niet mooi in het midden komt. Als je kitspuit helemaal dicht is zoals je ziet bij de rode kitspuit, past de koker er dus niet meer in. Ook in dit geval raden wij jou als professional aan om de Irion XP Delta Antidrip te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.