Nieuws
Dag van de bouw

Op zaterdag 17 juni vindt De Dag van de Bouw plaats. Bouwlocaties door heel Nederland stellen hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Jong en oud kan zaterdag komen ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. Totaal gaat het om 157 projecten in diverse categorieën zoals nieuwbouw, herbestemming en renovatie, waaronder die van het Binnenhof. Ook zijn er dit jaar voor het eerst negentien projecten die onder het kopje ‘verduurzaming’ vallen.

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland, de branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw die jaarlijks plaatsvindt. Dit jaar is dat voor de zestiende keer. In 2020 en 2021 is er, als gevolg van de geldende coronamaatregelen, geen open dag geweest. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Vorig jaar bezochten volgens de organisatie ’tienduizenden’ de 145 projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.