Glas in Video
brandwerend glas

POLFLAM heeft met succes een reeks brandproeven met grote formaten glas in houten scheidingswanden voltooid. Het gaat om testen met brandwerend glas voor de classificaties EW 30, EW 60, EI 30, EI 60, EI 90 en EI 120. Voor glas in houten wanden is de maximale afmeting van POLFLAM EI 120 2200 × 3850 mm en voor andere klassen 2400 × 4200 mm. Hieronder een video van één van de testen.

Brandwerend glas in houten kozijnen is vooral in de West- en Noord-Europese landen erg populair. De brandproeven met slanke houtprofielen bieden de mogelijkheid om gelamineerd of massief hout te gebruiken met een dichtheid van meer dan 560 kg/m³ en zonder extra stalen clips. De houten wanden met brandwerend glas zijn bedoeld voor gebruik in stijve en lichtgewicht draagconstructies. De brandtesten zijn uitgevoerd in verschillende erkende brandtestlaboratoria in Polen en Duitsland. De laatste test van de serie, een test van een scheidingswand met POLFLAM EI 120, vond plaats op 7 juni.

Systeemopties brandwerend glas

Tijdens het certificeringsproces zijn zowel monolithische als isolerende glasconfiguraties getest. Het gebruik van enkel, dubbel en triple brandwerend glas is hierdoor mogelijk geworden. Uitvoeringen verder in gelaagd glas (tot P5A), gehard glas of floatglas, al dan niet met coatings. De isolatieglascombinaties zijn met verschillende soorten afstandshouders en met de brandwerendheid aan beide zijden van het glas. Andere belangrijke systeemopties zijn het gebruik van glaslatten aan één of beide zijden en de keuze voor onregelmatige kozijnvormen. Ook de bevestiging met nagels of schroeven en de keuze voor prefab kozijnen met montage op de bouw zijn opties.

Grote glasafmetingen

POLFLAM brandwerend glas staat bekend om zijn grote glasafmetingen. Deze grotere maten zijn ook beschikbaar voor het nieuw ontwikkelde houten scheidingswandsysteem. De maximale glasmaat voor classificatie EI 120 is 1500 × 3500 mm (staand formaat) of 3000 × 1500 mm (liggend formaat). Voor andere brandwerendheidsclassificaties zijn de afmetingen respectievelijk 1800 × 4200 mm en 3600 × 1800 mm. Voor glas in houten wanden is de maximale afmeting van POLFLAM EI 120 2200 × 3850 mm en voor andere klassen 2400 × 4200 mm. POLFLAM ontwikkelt en classificeert in samenwerking met systeemleveranciers systeemoplossingen in 21 brandtestlaboratoria in Europa en het Midden-Oosten. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten voert het bedrijf in de eigen laboratoria brandproeven uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.