Nieuws
Depot Boijmans Van Beuningen
Foto: Ossip van Duivenbode voor Boijmans Van Beuningen

Het is nog een week mogelijk een project, product of initiatief aan te melden voor de Glas Award 2023. Inzenden kan tot 11 oktober. De Glas Award is sinds 2002 de toonaangevende vakprijs in de vlakglasbranche. De award is een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen worden aangemeld.

De tweejaarlijkse prijs richt zich op de toepassing van vlakglas in het interieur en/of exterieur. Aspecten als ontwikkeling, organisatie, product, project en het innovatief karakter zijn daarbij invalshoeken. Vakgroep GLAS kent de award meestal toe aan een bijzondere toepassing van vlakglas, maar ook een innovatief product, een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector komen in aanmerking voor de prijs. Om die reden kunnen ook bedrijven met productinnovaties of organisatorische ontwikkelingen inschrijven. Denk ook aan initiatieven ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur.

Tien inzendingen

Inmiddels meldt de site van de Glas Award 2023 tien inzendingen.

Innovatie Award en Aanmoedigingsprijs

De onafhankelijke jury van de Glas Award nomineert drie inzendingen. De jury heeft wederom dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. De leden van Vakgroep GLAS brengen hun stem uit op de genomineerde bedrijven en bepalen hierdoor de winnaar. Vakgroep GLAS reikt ook een Innovatie Award en, indien van toepassing, een Aanmoedigingsprijs uit. De jury bepaalt de winnaars van deze prijzen.

Juryleden Glas Award

De jury van bestaat uit:

  • Peter van Rhede (voorzitter)
  • Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas
  • Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen
  • Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz
  • Jan Belis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent

Uitreiking Glas Award

De uitreiking vindt plaats tijdens de Bouwbeurs op donderdag 9 februari 2023 van 17.00 tot 19.00 uur in het Auditorium van de Jaarbeurs Utrecht. Glas in Beeld zal in nummer 6 – december 2022 uitgebreid aandacht besteden aan de nominaties. Uitgever Eisma Bouwmedia is mediapartner.

Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam, ingestuurd door ABT ingenieurs, was de winnaar van de Glas Award 2021. De Innovatie Award voor grensverleggende projecten ging dat jaar naar The Looking Glass van Octatube. Atelier Lysippe sleepte de Aanmoedigingsprijs in de wacht met haar glassculptuur ‘Waterjonkvrouw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.