Nieuws
vrijdagmiddagborrel

Dé plek waar aan het einde van de week samen de werkweek wordt afgesloten en het weekend begint: de vrijdagmiddagborrel. Een biertje, een wijntje en wat hapjes horen hier vaak wel bij. Maar heeft een werkgever hiervoor een drank- en horecavergunning nodig? En mag een werkgever zwak-alcoholhoudende drank (dranken met een alcoholpercentage minder dan 15%) in voorraad hebben?

Glasbedrijf La Paloma hangt een boete van 2.500 euro boven het hoofd vanwege het schenken van alcohol tijdens een bedrijfsborrel. Eigenaar Jerry Kers vindt het belachelijk dat hij zijn personeel aan het eind van de week geen ontspanning mag bieden. Hij maakte bezwaar tegen de mogelijke dwangsom bij de bezwarencommissie van de gemeente Apeldoorn, maar ving bot. Hij heeft beroep aangetekend; de uitspraak van de rechter laat echter nog op zich wachten. Ook onze ‘huisadvocaat’ is niet zeker over hoe een rechter de nieuwe alcoholwet interpreteert als het gaat om bedrijfsborrels.

Meer over de vrijdagmiddagborrel lees je in aankomende uitgave (Glas in Beeld #4 – september 2022). Nog geen abonnee? Zie hier onze aanbiedingen.

1 reactie op “Vrijdagmiddagborrel: alcohol verboden?

  1. R. ROORDA schreef:

    in deze bedrijfstakken is het al lastig om wat te doen. Vergeleken met andere branches die weekendjes weg gaan enz. Die vrijdagmiddag even samen de week afsluiten is erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.