Nieuws
Adelio Lattuada

Afgelopen jaren heeft Adelio Lattuada fors geïnvesteerd in de automatisering van het slijpproces. ‘De glasindustrie vraagt om oplossingen die repetitieve en belastende werkzaamheden overnemen van operators en al doende een hogere productiviteit realiseren. Door een unieke samenwerking met de Duitse robotspecialist Knittel heeft Lattuada afgelopen jaren oplossingen gecreëerd en geïnstalleerd met indrukwekkende resultaten.’ Dat zegt Directeur Jan Wilbers van Füldner Machines & Service die Lattuada in de Benelux vertegenwoordigt.

Volledig geautomatiseerde slijplijnen met één, twee of drie robots (vaak in combinatie met een wasmachine) functioneren volgens Wilbers perfect. Dit mede dankzij nieuwe toepassingen die door Lattuada zijn ontwikkeld, zoals automatische bijstelling van spindel-instelling bij slijtage van de schijven.

Hoge productiviteit

‘De productiviteit van deze lijnen is zeer hoog’, vervolgt Wilbers. ‘Naast de bestaande robotlijnen hebben Lattuada en Knittel een volledig nieuwe variant ontwikkeld die de bedrijven voor het eerst exposeren en demonstreren op de Glasstec. Het gaat hierbij om de combinatie van één slijpmachine (+ eventueel een wasmachine) met één robot. De robot beweegt heen en weer op een zogenaamde zevende as voor de slijpmachine en zorgt voor automatische belading en aflading van het glas. Naast deze robotlijn presenteert Lattuada op haar stand meerdere slijp- en wasmachines die ter plekke uitgetest kunnen worden.’ De Glasstec gaat morgen van start en duurt de hele week. Je vindt Adelio Lattuada in hal 16 (16A60).

Meer over de Glasstec lees je in Glas in Beeld #4 – september 2022. Nog geen abonnee? Zie hier onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.