Nieuws
glassubsidie

Vanaf dit jaar kan je meer subsidie krijgen op isolerend glas, maar dit is nog maar de eerste stap. Volgend jaar is het ook mogelijk alleen glassubsidie te ontvangen. De verplichte twee isolatiemaatregel komt te vervallen. Resultaat is dat steeds meer glasbedrijven vragen zullen krijgen over de subsidieregeling en de voorwaarden. Simpel Subsidie helpt bedrijven daarbij.

Glassubsidie volgend jaar

Het is een doorn in het oog voor veel woningeigenaren, je moet altijd voor twee isolatiemaatregelen subsidie aanvragen. Voor lang niet alle woningeigenaren was dit mogelijk of financieel haalbaar. De overheid gaat dit nu per 1 januari 2023 veranderen. Dan opent het loket van de ISDE subsidie voor iedereen die ná 2 april 2022 een isolatiemaatregel heeft laten uitvoeren. Al je klanten die dus na 2 april 2022 glas hebben laten plaatsen en voldoen aan de voorwaarden kunnen dan subsidie aanvragen.

Het subsidiebedrag voor één isolerende maatregel zal wel lager komen te liggen. Je krijgt nu 30 procent subsidie, dit is 53 euro per vierkante meter glas. Omdat de overheid wil aanmoedigen dat eigenaren meer werk laten uitvoeren zal het subsidiebedrag per vierkante meter de helft minder zijn. Toch kan dit al snel oplopen tot enkele honderden euro’s subsidie die je klanten niet mis willen lopen.

Wat zijn de voorwaarden?

Wanneer bijna al je klanten voor glas alleen subsidie kunnen aanvragen zullen meer vragen gesteld worden over de subsidieregeling. Belangrijk om te weten is dat de subsidie alleen beschikbaar is voor zogeheten ‘eigenaar bewoners’. Particuliere verhuurders kunnen gebruik maken van de SVOH subsidie en VvE’s van de SVVE subsidie. Bovendien moet er minimaal 8 vierkante meter isolerend glas worden vervangen om in aanmerking te komen en moet het glas aan bepaalde eisen voldoet.

Er is subsidie beschikbaar voor HR++ glas met een U-waarde van tenminste 1,2 W/m2K. Voor triple glas kan een bewoner eigenaar alleen subsidie aanvragen wanneer hij ook isolerende kozijnen laat plaatsen. Tot slot is het ook mogelijk kozijnpanelen en isolerende deuren mee te nemen in de subsidieaanvraag. Die mogen meegeteld worden om zo op het minimum van 8 vierkante meter isolatie te komen.

Belangrijk om vragen van klanten voor te zijn en teleurstelling te voorkomen is naast het aantal vierkante meter glas dat is geplaatst, de meldcode van het glas te vermelden op de factuur. Deze code is het ‘ID-bewijs’ van het isolerende glas. De overheid heeft een lijst met glas wat zo’n code heeft. Met deze code gaat de subsidieaanvraag twee maanden sneller voor je klant en voorkomt het hoop vragen achteraf en verzoeken om het aanpassen van de factuur.

Klanten helpen met aanvraag

Sven Ringelberg van Simpel Subsidie helpt bedrijven vragen te beantwoorden over subsidies. ‘Zeker nu klanten ook voor alleen hun glas subsidie kunnen krijgen zal het aantal vragen over de subsidie sterk toenemen’, legt Ringelberg uit. ‘Wij hepen al veel isolatiepartijen en hun klanten bij deze vragen. We bieden onze partners een gratis subsidieomgeving aan waar klanten gratis hun subsidiekansen kunnen berekenen en de voorwaarden kunnen bekijken. Daarna kunnen klanten zelf bepalen of ze met korting hun subsidie willen laten regelen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.