Glas in Video
Scheuten

Met Jolanda Jongerius, Iris Receveur en Daisy Cool zetten we in één keer drie ‘sterke glasvrouwen in de bouw’ in de spotlights. De dames werken bij Scheuten en vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum bij het bedrijf uit Venlo. ‘Je moet je als vrouw soms extra bewijzen maar na een kwart eeuw in het glas staan we ons mannetje wel.’ Een korte persoonsintroductie en video-impressie van het interview.

Jolanda Jongerius

Jolanda Jongerius startte in april 1997 op de Verkoop Binnendienst van het Bedrijfsbureau met het accepteren van orders en de klantencontacten. Orderacceptatie maakt nog steeds deel uit van haar werkzaamheden, maar dan hoofdzakelijk projectmatig. Een stap naar de Sales zou ze graag nog maken, dat ‘maakt het plaatje compleet’.

Daisy Cool

Daisy Cool ging datzelfde jaar in juli van start als Assistente Productieplanning Isolatieglas. Daarna was ze Productieplanner gelaagd gehard glas. Nadat ze vanwege het moederschap er even tussenuit was, keerde ze parttime terug met taken als Artikelbeheer en Voorraadbeheer. Ook Orderentry en Debiteurenbeheer hebben deel uitgemaakt van haar werkzaamheden. Sinds vijf jaar werkt Cool als Medewerker Binnendienst op de Sales van Scheuten.

Iris Receveur

Het 25-jarig jubileum van Iris Receveur is in oktober. Ze heeft een veelheid aan functies gehad in het bedrijf. ‘Ik ben gestart als receptioniste. Dat heb ik niet zo heel lang gedaan, want ik ben altijd op zoek naar uitdagingen. Met name het klantcontact trekt me aan. Ik kwam op de Orderentry, Inkoop en daarna op de Verkoop Binnendienst. Ook het organiseren van klantevents en beurzen behoorde tot mijn taken. Maar om nog meer in contact te zijn met klanten, werk ik sinds 2012 in de Buitendienst als Accountmanager GTU, gelaagd en gehard glas en zeefdrukproducten in het interieursegment, zoals binnenwanden, trappen en balustrades. Tevens de segmenten balkonhekken en veranda’s en sinds kort ook het glas voor padelbanen.’

Hoe komt het dat de drie het zo naar hun zin hebben bij Scheuten en hoe zien ze het enthousiasmeren van de jeugd voor een baan in het glas? Je leest het in Glas in Beeld #5 – november 2022. Nog geen abonnee? Zie hier onze aanbiedingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.