Glas in Video
glaszetter

2022 was het VN Jaar van het Glas. Dit was voor tv-producent Myopenmedia aanleiding een tv-programma te maken over de vele mogelijkheden van vlakglas en het mooie vak van glaszetter. Meerdere bedrijven en organisaties hebben gesponsord aan dit ‘De Wereld van Glas’ meegewerkt, waaronder OnderhoudNL. Nu de oorspronkelijke uitzenddatum is uitgesteld tot volgend jaar, heeft OnderhoudNL haar deel in het programma reeds gepubliceerd. Glas in Beeld heeft de primeur.

Primeur video

OnderhoudNL, brancheorganisatie voor glaszettende bedrijven, brengt in De Wereld van Glas het mooie vak van glaszetter extra onder de aandacht. Myrthe de Vries (Bedrijfsleider Schilders De Vries) legt in onderstaande video uit welke rol glas speelt in de verduurzaming van de Nederlandse gebouwde omgeving. Sectormanager Ferdinand Wieman van OnderhoudNL vertelt hoe de brancheorganisatie zich inzet voor het opleiden en werven van nieuwe glaszetters. Ook verduidelijkt hij hoe de brancheorganisatie glaszetbedrijven helpt bij de bedrijfsvoering.

Uitzending uitgesteld

RTL Z en Videoland gaan De Wereld van Glas uitzenden. De opnamen waren reeds afgelopen februari en de uitzending was gepland voor dit jaar, maar die is recent uitgesteld tot het voorjaar van 2023. Glas in Beeld heeft echter de primeur van de video over de rol van de glaszetter bij verduurzaming. Ook toont de video hoe de volgende generatie vakmensen de toekomst van onderhoud vormt.

Jaar van het Glas

Gedurende het jaar van het glas organiseert OnderhoudNL meerdere activiteiten om glaszetbedrijven te ondersteunen. De brancheorganisatie stimuleert innovatie in de sector met bedrijfsbezoeken bij onder andere AGC Glass Europe. Aangesloten bedrijven krijgen hulpmiddelen om bijvoorbeeld consumenten te informeren over de ISDE-subsidie. Ook zet OnderhoudNL zich met een landelijke campagne in om jongeren enthousiast te maken voor het vak van glaszetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.