Glas in Video
Jakoba Mulderhuis

Het Jakoba Mulderhuis is de nieuwe huisvesting van het Domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het gebouw vormt het sluitstuk van de campus van de HvA, aan het begin van de Wibautstraat, op de grens van de historische binnenstad en de Amstel. De ritmische gevel is voorzien van glas met een Ipasol Ultraselect 62/29 coating.

Het glas is niet alleen zonwerend maar ook geluidwerend en draagt bij aan de duurzaamheid van het schoolgebouw dat BREEAM Excellent heeft. Tweezijdig brandwerende puien van Pyrobel T zijn de veilige kers op de taart.

Twee bouwvolumes

Kennis door middel van ontmoetingen met anderen. Dat is het concept achter het Jakoba Mulderhuis. Twee bouwvolumes, een toren en een lange vleugel, zijn door middel van een nieuw centraal atrium gekoppeld aan de bestaande bouw. De atriumkap is van Kingspan Light + Air. Daarmee is een complex ontstaan dat de synergie tussen afdelingen stimuleert en uitnodigt tot bezoek en verblijf. Vanuit de stad gezien vormt het Jakoba Mulderhuis samen met het monumentale Benno Premsela Huis een poort aan deze grootstedelijke as.

Lees het volledige artikel in de aankomende uitgave van Glas in Beeld (GIB#6 – december 2022) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier naar onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.