Nieuws
Polflam

‘Twee jaar terug gaven we aan dat we in de Champions League wilden spelen. Daartoe hebben we eerst een team van topspelers aangesteld, met mooie professionele ervaring uit de sector. Met de ingebruikname van de nieuwbouw eerder dit jaar beschikken we nu ook over de juiste pitch om optimaal te acteren.’ Glas in Beeld op reportage bij POLFLAM, producent van brandwerend glas in Polen.

‘Ik weet niet of het handig is dat ik je laat kennismaken met onze mannen, zegt Roman Abrahams met een knipoog. De Commercieel Directeur van POLFLAM voor de Benelux en DACH-landen heeft het over zichzelf en zijn collega’s die maandelijks voor overleg in Polen bij elkaar komen. Ze verblijven een paar nachten in een hotel op Warschau Chopin Airport en rijden per bedrijfsauto of taxi heen en weer naar de fabriek een half uur ten zuiden van de hoofdstad. ’s Avonds een hapje eten in het hotel of de stad; het ene groepje gaat nog even door, het andere onder de wol. Mannen onder elkaar, je kent het wel, maar bovenal op tijd weer op voor een volgend overleg.

Nieuwe fabriek

Ik sluit ‘toch’ aan bij deze groep en met de uitgelatenheid valt het wel mee. Misschien heeft het te maken met de spanning over de budgetten voor 2023, want die staan de volgende dag op de agenda tijdens de plenaire vergaderingen en de ‘1-op-1’ overleggen met CEO David Ulens. Wat vooral opvalt is hoe hard er wordt gewerkt. Onderweg naar de luchthaven aan het eind van mijn tweedaagse bezoek vraagt Abrahams aan zijn Engelse collega ‘heb je de fabriek eigenlijk al gezien?’ ‘Nee’, antwoordt hij, ‘ik ben daar niet toe in gelegenheid geweest’. Dat zegt voldoende, want de fabriek is gloednieuw. Gelukkig krijgen wij wel gelegenheid voor een toer.

Lees het volledige artikel in de aankomende uitgave van Glas in Beeld (GIB#6 – december 2022) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier naar onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.