Nieuws
isoleren met glas

Vereniging Eigen Huis (VEH) is door het IKOB-stimuleringsfonds beloond met een bijdrage voor het bouwen van een isolatietestkamer (een zogeheten hotbox). Daarmee is de vereniging van huiseigenaren ook de allereerste winnaar van dit fonds, dat in april 2022 is gelanceerd. Van alle maatregelen om een huis snel en gemakkelijk te isoleren is het verbeteren van de ramen de meest effectieve. Isoleren met glas kan eenvoudig door (enkel) glas te vervangen door HR++ isolatieglas, triple glas of vacuümglas.

Goede praktijktest

IKOB-voorzitter Wim Reedijk reikte 31 januari een cheque ter waarde van € 50.000 uit aan Cindy Kremer, algemeen directeur VEH. Met de bouw van de isolatietestkamer wil VEH een zo goed mogelijke praktijktest ontwikkelen. Dit voor verschillende (na-) isolatiematerialen voor wanden, vloeren en daken. De testkamer wordt volgens de geldende normen gebouwd en de beproevingen onder accreditatie uitgevoerd. Kremer: ‘Wij zijn vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Met de resultaten van de testkamer kunnen we onze leden straks nog beter adviseren op het gebied van isolatie en verduurzamen. Daar doen we het voor.’

Isoleren met glas

Tot de vele maatregelen om een woning te verduurzamen is isoleren met glas de meest betaalbare en het gemakkelijkst uit te voeren. Dat blijkt uit het verduurzamen van een jaren tachtig woning in IJsselstein, mede mogelijk gemaakt via een kortingsactie van VEH. Hoe zinvol is het om een woning te verduurzamen door het gewone dubbelglas en het enkelglas te vervangen? Erg zinvol want niet alleen het comfort neemt toe, bewoners besparen ook flink op de stookkosten. In een in Glas in Beeld gepubliceerd artikel over de verduurzaming in IJsselstein geven we glasbedrijven belangrijke (verkoop)argumenten om geïnteresseerden over de streep te trekken.

Relevant plan ingediend

Wim Reedijk: ‘VEH heeft een maatschappelijk zeer relevant plan ingediend. Als je als consument je woning wilt verduurzamen, kan VEH je daarin goed adviseren. Bij het verduurzamen van je woning is het van essentieel belang dat je de prestaties van de verschillende materialen met elkaar kun vergelijken. De isolatietestkamer is daarvoor de ultieme methode. En mooi dat bij deze eerste uitreiking van de innovatieprijs juist de eindgebruiker centraal staat.’ 

IKOB-stimuleringsfonds

Het IKOB-Stimuleringsfonds kan jaarlijks een veelbelovend project in de bouwnijverheid en gebouwde omgeving financieel ondersteunen. Ben je hierin geïnteresseerd, dan roept IKOB je op om tussen 1 september en 1 december een pitch voor je plan in te dienen. De regels en voorwaarden vind je op de site van IKOB.

Via de link download je een pdf van het artikel over isoleren met glas en het project in IJsselstein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.