Productnieuws
glazen binnenwanden

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’ maar worden pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kan: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte ook, met of zonder geïntegeerde glazen deur. Het programma Arlu divina glazen binnenwanden van Renson is sinds kort uitgebreid. Er zijn nu ook een hoek- én een eindprofiel beschikbaar. Dit biedt volgens Renson ‘meer mogelijkheden om ruimtes op te delen zonder aan visibiliteit in te boeten’. Bezoek Arlu in Hal C4 op stand 218 van de beurs BAU in München. De stand van Renson (101) is te vinden in hal B1.

Hoeken en zijkanten

Met het hoekprofiel (38 mm) kan je twee divina wanden 90° koppelen en zo hoeken of zelfs volledige kamers maken. Het eindprofiel (35 mm) werkt een zijkant mooi af als je die vrij laat staan. Beide profielen beschikken over hetzelfde intuïtieve ‘turn ’n click’ systeem als voor de standaard profielen, en dat voor de verschillende glasdiktes. De hoek- en eindstaander zijn 5 mm horizontaal en verticaal regelbaar, net als de standaard divina wandprofielen voor glazen binnenwanden.

Functionaliteit en esthetiek

Het divina systeem houdt volgens Renson alle opties open om een interieur op te delen zonder dat je daarbij aan licht moet inboeten. Dankzij het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes kan de positie van de wand zowel horizontaal als verticaal 5 mm aangepast worden. Met het ‘turn ‘n click’ systeem pas je verschillende glasdiktes toe: 6 tot 10 mm voor gehard glas en 33.1 tot 55.2 mm voor gelaagd glas zonder deze in de profielen te hoeven lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 m hoog en 1,5 m breed zorg de glazen binnenwanden zowel in woningen als in commerciële  toepassingen, zoals restaurants en kantoren, voor een industriële en minimalistische uitstraling.

Scharnieren en sloten

Divina gaat verder dan de bestaande oplossingen op het vlak van glazen binnenwanden. De mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.800 mm te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo scharnieren, zorgt ervoor dat het strakke design van de profielen niet onderbroken wordt. Een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’. Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter.

Red Dot Product Award

Divina glazen binnenwanden zijn bekroond met een Red Dot Product Award. De jury was vooral onder de indruk van de meerwaarde van dit scheidings­wandsysteem om ruimtes makkelijk, snel en kwalitatief op te delen en tegelijk toch naadloos met elkaar te verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.