Nieuws
decoratief glas

OmniDecor komt met Quadratti, nieuw decoratief glas ontworpen door ontwerpstudio Egidio Panzera Architectuur. Het glas maakt deel uit van de DecorFlou Designcollectie van de Italiaanse glasmakers. Het glas met het nieuwe gedecoreerde oppervlak is letterlijk ‘geruit’, zoals de naam al aangeeft.

De textuur die kenmerkend is voor dit glas, komt volgens OmniDecor voort uit ‘de uitgebalanceerde overlapping van kleine vierkanten en rechthoeken. Het design geeft een eigentijdse uitstraling aan één van de meest voorkomende materialen ter wereld.’

Decoratief glas

Het vakmanschap van OmniDecor, wereldleider op het gebied van decoratief glas, komt in het nieuwe glas volop tot z’n recht. Het glas is namelijk net alleen ‘gedecoreerd’ maar naar wens ook gesatineerd en gekleurd uit te voeren. Dat maakt Quadratti geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Denk aan kantoren met vergaderruimtes die privacy vereisen, maar ook aan winkels en showrooms voor het creëren van scheidingswanden. Ook de horeca kan prima met dit nieuwe glas uit de voeten.

Betoverende effecten

‘OmniQuadratti creëert betoverende optische effecten’, zegt Panzera, ‘die veranderen naarmate het kunstlicht en of het zonlicht verandert. Door zijn veelzijdigheid is het decoratief glas ook ideaal in woonomgevingen. Daar kan het glas worden gebruikt om de keuken van de woonkamer af te scheiden of als deur van een kledingkast in de slaapkamer.’ Quadratti is verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten en gradaties in satijnafwerking. Dit maakt het mogelijk om verschillende soorten patronen in het glas te verwerken. ‘Zo wordt elke uitvoering van het decoratief glas uniek’, aldus de architect.

Meer designglas van OmniDecor vind je op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.