Nieuws
Foto: Vlassak Verhulst

Riante glazen puien, al dan niet gekleurde glazen wanden in badkamers, glazen roomdividers en glazen deuren. In high-end villa’s en penthouses wordt glas steeds meer als sfeermaker toegepast. Het prachtproduct zorgt tevens voor een fraaie natuurlijke lichtinval en natuurlijk voor een optimale connectie tussen verschillende ruimtes en de omgeving.

Op het luxe inspiratieplatform HOOG.design vind je tal van exclusieve villa’s, oogstrelende penthouses en stijlvolle landhuizen die op de mooiste en meest bijzondere plekken gelegen zijn. Uiteraard sluit het interieur aan bij het hoge niveau van de woning en blinken de totaalbeelden uit in klasse, stijl en perfectie. Maar de droomwoningen hebben nog iets gemeen: de nooit vervelend wordende uitzichten op de tuin, het terras en de omgeving. Steeds veranderende schilderijen waarnaar je blijft kijken. Het heerlijke gevolg van het toepassen van riante raampartijen.

Ruimtelijkheid en luxe

Ook aan de binnenzijde passen interieurarchitecten en designers graag glas toe om licht, ruimtelijkheid en luxe toe te voegen. Bijvoorbeeld in de entreeruimte, waar vaak vides worden gecreëerd. Door glas in de balustrades en bij de trappartijen te gebruiken, ontstaat al direct bij binnenkomst van de woning een heerlijk licht en open sfeerbeeld. Een glazen deur richting de leefruimtes verstrekt vervolgens dat prachtige plaatje.

Kleurrijk glas

In de historische stadsvilla’s die we op het luxe platform vinden, worden authentieke elementen in veel gevallen met liefde in ere hersteld door absolute vakmensen. Van wandafwerkingen tot sierlijsten én glas-in-loodramen. Heuse kunstwerken die voor sfeer, kleur en warmte zorgen in iedere woning, want glasspecialisten plaatsen natuurlijk ook met zorg en vakmanschap glas-in-loodramen in een moderne villa.

Roomdividers

Een andere trend in de high-end woonwereld zijn de glazen roomdividers die vaak speciaal voor de bewoners op maat worden ontworpen. Van dubbele deuren tot complete glazen wanden. Bijvoorbeeld tussen de living en de keuken, maar ook tussen de living en de werk- of speelkamer.  De maatwerkobjecten zorgen voor een duidelijke afscheiding tussen de beide vertrekken, maar door het toegepaste glas is er toch sprake van verbinding. Zeker met spelende kinderen in de andere ruimte zorgt dat voor een gerust gevoel bij de bewoners. Tevens zorgt het glas natuurlijk voor openheid in de woning, waardoor een heerlijke flow ontstaat.

Gerookt glas

In de privéruimtes van bewoners van hoogwaardige woningen geldt glas tegenwoordig ook als een grote sfeermaker. In veel gevallen passen designers en interieurarchitecten hier gerookt glas toe om zo warme en intiemere sferen te creëren. Zeker in combinatie met sierlijke verlichting, comfortabele en luxe materialen en bijzondere wand- en raamafwerkingen levert dat prachtige totaalbeelden op.

Onschatbare waarde

Verlaten we de woningen of de penthouses en kijken we op het (dak)terras of in de tuin, dan komen we ook daar het nodige glas tegen. In balustrades, rondom zwembaden of in luxe poolhouses die de op HOOG.design getoonde droomwoningen compleet maken. Sfeerverhogend glas dat ook in het hoge woonsegment van onschatbare waarde is.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.