Nieuws
Renovatie & Transformatie

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei wordt in de Brabanthallen in Den Bosch de negende editie gehouden van de vakbeurs Renovatie & Transformatie. Geïnteresseerden kunnen gelijktijdig de vakbeurzen Monument en Houtbouw bezoeken. Renovatie & Transformatie was voorheen de beurs Renovatie.

De markt voor onderhoud en renovatie bedraagt in Nederland ruim 21 miljard euro per jaar. Daar komt bij dat de overheid graag ziet dat leegstaande kantoren en winkelpanden transformeren naar woningen om aan de vraag te kunnen voldoen. Renovatie, herbestemming en transformatie zijn de komende jaren dus een drijvende kracht in de bouw. Ook isoleren is cruciale impuls voor de renovatiemarkt. Zo heeft Stolker Glas, producent van Monuglas, nu ook vacuümglas opgenomen in zijn assortiment van dun isolatieglas voor monumenten. Verder is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gewijzigd en voor meer mensen bereikbaar. Zo kun je ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet je wel hebben genomen na 1 april 2022. Je krijgt dan ongeveer 15 procent van de isolatiekosten aan subsidie. Nog een belangrijke wijziging: vanaf 1 januari geldt voor de berekening van de glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Tot de glasgerelateerde deelnemers behoorden dit jaar AGC Nederland, BENGproducts, Global Glass Group en Pilkington Nederland.

Renoveren en transformeren

Beursorganisatie 54events verwacht dat duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers de vakbeurs Renovatie & Transformatie zullen bezoeken om kennis te delen, informatie en inspiratie op te doen en branchegenoten te ontmoeten. Er is een uitgebreid kennisprogramma met workshops, lezingen, debatten en congressen. Op het hoofdpodium komen meerdere thema’s aan bod, waaronder Transformatie; praktijk en techniek, Biobased Renoveren en Energiebesparing bij Renovatie.

Monument en Houtbouw tegelijkertijd

Gelijktijdig met Renovatie & Transformatie vinden in de Brabanthallen de vakbeurzen Monument en Houtbouw plaats. Monument richt zich op erfgoedprofessionals met een focus op monumentaal vastgoed. De vakbeurs Houtbouw biedt innovatieve oplossingen in hout-, biobased- en hybride bouw. De drie beurzen zijn na voorregistratie gratis te bezoeken op 14, 15 en 16 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Gratis aanmelden voor Renovatie & Transformatie kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.