Nieuws
CO2-reductie

Hoe verklein ik als maakbedrijf van machines voor vlakglasbewerking mijn CO2-footprint? De Duitse branchewerkgroep Research & Technology bracht verschillende benaderingen naar voren die ook kunnen worden geïmplementeerd in de productie van glasmachines. Het VDMA zet in een Engelstalige paper alle ontwikkelingen op het gebied van CO2-reductie op een rij.

De Europese Green Deal – klimaatneutraliteit in 2050 – heeft een enorme impact op de samenleving en de industrie. Bedrijven hebben te maken met een veelheid aan factoren als het gaat om hun toekomstige concurrentievermogen. Denk aan Europese regelgeving, financiële en kapitaalmarkten, marktperspectieven, maar ook productbranding en de omgang met hulpbronnen en de natuur. Om CO2-reductie en maatregelen ter verbetering van de eigen milieu-voetafdruk kunnen bedrijven niet heen. Het gaat hier in de eerste plaats om het verminderen en vermijden van CO2, niet zozeer om het compenseren ervan.

Greenhouse Gas Protocol

Het Greenhouse Gas Protocol is een erkende internationale standaard voor boekhouding en rapportage van broeikasgasemissies. Het protocol maakt in de rapportage voor bedrijven onderscheid in drie scopes in relatie tot CO2-reductie.

  • Directe emissies door eigen verbranding (Scope 1)
  • Indirecte emissies door inkoop van netgebonden energie (Scope2)
  • Overige indirecte emissies van processen en producten direct of indirect veroorzaakt door het bedrijf (Scope 3)

Download de volledige paper van het VDMA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.